My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ζητώ περισσότερο σεβασμό

Toυ Χρήστου Σπιγκου (ΔΗΜΑΡ)

————————————————————————————————————————————————————————– ——-          Σε λίγες ημέρες προκηρύσσονται εκλογές για να επιλέξουμε την πορεία της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Στα δύο γνωστά εξουσιολάγνα κομματικά επιτελεία επικρατεί ιδιοτελής αγωνία, που σε μέγεθος αναιδώς ανταγωνίζεται την απόγνωση των εξουσιόπληκτων Ελλήνων.

Συνήθως, στις εκλογές συγκρίνονται απολογισμοί και προγράμματα κυβερνήσεων και κομμάτων και φυσικά η φερεγγυότητα των προσώπων που διεκδικούν την εμπιστοσύνη μας.

Ενίοτε, στην εναγώνια αυτή σύγκριση ηττάται κατά κράτος ο αρμόζων σεβασμός προς τον πολίτη, δηλαδή προς τον αποκλειστικό αποδέκτη των συνεπειών των κυβερνητικών λαθών και παραλείψεων.

Στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές θα υποστούμε δεινά πολλά.

Το χειρότερο όμως θα είναι να υποχρεωθούμε να υποκρινόμαστε τους αμνήμονες. Γιατί έτσι μας θέλουν αυτοί που κατ’ επανάληψιν μας εξαπάτησαν, κατά συρροήν ασέλγησαν στη λογική μας και βάναυσα διέλυσαν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται την «αυτοδύναμη Ελλάδα» αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στην αυτοδύναμη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Και οι δύο συμμέτοχοι και συνένοχοι στην εφαρμογή αποτυχημένων πολιτικών με αφερέγγυους συνεργάτες και αμείλικτους κομματικούς «στρατούς».

Και κάθε ημέρα που περνάει ανακαλύπτουν κάτι «καινούργιο».

Διαβάζοντας τα δώδεκα βήματα του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της χώρας, διαπιστώνουμε ότι την Αμερική την «ανακάλυψε» προσφάτως ο κ. Βενιζέλος και οι πιστοί στον εκάστοτε αρχηγό συνεργάτες του.

Είκοσι και κάτι χρόνια στην κυβέρνηση, σήμερα, ανακαλύπτουν τις βλαβερές συνέπειες της φοροδιαφυγής και σπεύδουν να

υποσχεθούν την πάταξή της, ενώ έκπληκτοι διαπιστώνουν το απαράδεκτον της προστασίας που φρόντισε ο κ. Βενιζέλος να εξασφαλίσει στους χρηματιζόμενους υπουργούς μέσω του συντάγματος, που ο ίδιος συνέταξε και που ο ίδιος σήμερα υπόσχεται ν’ αναθεωρήσει το 2013.

Καμμία ευθύνη, καμμία αυτοκριτική, κανένας σεβασμός στη λογική μας.

Διερωτώμαι πόσο θράσος θα πρέπει να διαθέτει κάποιος που επιδιώκει να πείσει για την ικανότητά του να μας οδηγήσει σε υπήνεμο λιμάνι, όταν βαρύνεται με σωρεία λαθών, παραλείψεων και αποτυχιών.

Οι ρητορικές αυτοκριτικές του προεκλογικού αγώνα δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε απώλεια μνήμης, μα ούτε και σε αθώωση της ιστορίας.

Οι υπεξαιρέσαντες την αξιοπρέπειά μας σήμερα στέκονται μπροστά μας και ζητούν να τους ξαναεμπιστευτούμε.
Θα έλεγα ευφυϊα, αν καταφέρουν να μας πείσουν ότι, αν και κυβερνούσαν, η ευθύνη βαρύνει τη Δημοκρατική Αριστερά που δεν πέτυχε να τους εμποδίσει να μας εξαθλιώσουν. Ότι, αν και εξασφάλιζαν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, δεν καταφέραμε εμείς που δεν κυβερνούσαμε, να εξυγιάνουμε τον ελεγχόμενο από αυτούς δημόσιο τομέα, να τιμωρήσουμε τους μιζαδόρους δικούς τους υπουργούς, να συλλάβουμε τη δική τους διαφθορά, να καταπολεμήσουμε τη δική τους φαυλότητα, να επιβάλουμε την αξιοκρατία, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και τέλος να αποτρέψουμε τη χειμασία του λαού μας και το διεθνή διασυρμό της Πατρίδας μας με τα επονείδιστα μνημόνια.           Βλακεία, θράσος, αναίδεια ή αλαζονεία;

Στις επόμενες εκλογές δεν αναμετριόμαστε στα λόγια, στα ρητορικά σχήματα και στις υποσχέσεις.

Αναμετριόμαστε στην αξιοπιστία και στην ικανότητα.

Άξιοι της εμπιστοσύνης μας δεν είναι εκείνοι που κατ’ επανάληψιν δεν την σεβάστηκαν.

Στις επερχόμενες εκλογές δεν ψηφίζουμε μια από τα ίδια, για να μην λέμε πάλι τα ίδια την επομένη των εκλογών.

Με λίγα λόγια, ας είναι η ψήφος μας εντολή για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Σχόλια
2 Σχόλια to “Ζητώ περισσότερο σεβασμό”
  1. Ο/Η pao λέει:

    ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΠΙΓΚΟΥ: MANIA OTAN KATHGOREI TO PASOK NA VAZEI PANTA SAN TSONTA KAI KATHGORIA GIA TON SAMARA.TON EIDAME TON MATHAME XRONIA TORA ALLA FAINETAI OTI H ESOTERIKH TOY PASOKIKH AGAPH DEN TON AFHNEI NA AGIAZEI KAI NA PEI TA PRAGMATA OPOS EINAI.GIATI EAN KALA THIMAMAI O VENIZELOS HTAN AYTOS POY PARASKEYH PRI THN EKTHESH THS THESSALONIKHS ELEGE OXI EINAI FHMES TA PERI EKTAKTHS EISFORAS KAI KYRIAKH PROI ME THN OYRA STA SKELIA PROI PROI EIPE OTI TELIKOS H EKTAKTH EISFORA THA EINAI GEGONOS.SPIGKO KALH EPITYXIA STIS EKLOGES ALLA SE LATHOS KOMMA EXEIS EPILEXEI NA BEIS YPOPSHFIOS.PARE TO 2% KAI KALH XONEPSH.

  2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Το θέμα δεν είναι μόνον η αναξιοπιστία των κομμάτων εξουσίας, και ο ασεβής τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται απέναντι στους απλούς πολίτες. Το θέμα είναι κυρίως το πώς αντιμετωπίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες, αυτήν την εχθρική αντιμετώπιση σε βάρους μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι σύγχρονοι ‘Ελληνες πολίτες δεν αντιδράσαμε με τον τρόπο που αρμόζει στην ιστορία μας. Ο εξοργιστικός ενδοτισμός σε καθε είδους αυθαίρετες αποφάσεις( δές χαράτσια), και όχι μόνον, και οι χλιαρές αντιδράσεις μας, έδωσαν το δικαίωμα στις δοσίλογες κυβερνήσεις να οργιάζουν μνημονιακά πάνω μας, ως πολιτικοί-οικονομικοί παρα φύσιν βιαστές. Μας μαμήσανε με κάθε λογής παράλογα χαράτσια και μείς πήγαμε σαν μωρές παρθένες και τα πληρώσαμε μυξοκλαίγοντας, αντι να βγούμε και να πολιορκήσουμε κάθε κυβερνητικό κτίριο και κάθε σπίτι υπουργού και βουλευτή και να πούμε ΟΧΙ! Και έρχονται προχθές οι Ιρλανδοί, αντιδρώντας σύσσωμοι στα 100(!!!) ευρώ χαράτσι της κυβέρνησής τους, να μας δώσουν το μάθημα. Ποιά ιστορία αγώνων έχουν αυτοί μπροστά στην δική μας και ορθώνουν το ανάστημά τους στην αδικία; Κι’ όμως η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και η αλήθεια είναι, οτι εμμέσως πλήν σαφώς μας έκαναν ρεζίλι των σκυλιών, ενώ εμείς συνεχίζουμε να βουλιάζουμε στον παραμορφωμένο καναπέ μας μπροστά στην τηλεόραση. ‘Ηδη η συνυπευθυνότητα για το χάλι μας άρχισε και κανείς δεν θα δικαιούται να διαμαρτύρεται για τον επόμενο βιασμό που θα υποστεί, αν στις επόμενες εκλογές επικροτήσει τον βιαστή του.

Σχολιάστε