My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αντικαθίσταται ο Θ. Ανθρακίδης

Σύμφωνα με όλες τις ως τώρα ενδείξεις, ο Θέμης Ανθρακίδης πρόκειται να είναι μεταξύ των 59 διοικητών νοσοκομείων που θ` αντικατασταθούν, απ` τους 71 συνολικά των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

anthrakidisΗ απόφαση για την αντικατάσταση του διοικητή των νοσοκομείων του νομού Κιλκίς είναι ήδη ειλημμένη, καθώς κοινοποιήθηκε και προφορικά στον ίδιο.

Ο κ. Ανθρακίδης είχε τοποθετηθεί στην εν λόγω θέση επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, τον Δεκέμβριο του 2012, παραμένοντας και με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έως αυτή τη στιγμή που επίκειται η αντικατάστασή του.

Οι αντικαταστάσεις των διοικητών θα γίνουν μετά από διαδικασία αξιολόγησής τους από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας, στα πλαίσια της οποίας οι διοικητές έδωσαν τις τελευταίες μέρες και προσωπικές συνεντεύξεις.

Ωστόσο, πολλοί απ` τους διοικητές καταγγέλλουν ότι επρόκειτο για καθαρά προσχηματικές συνεντεύξεις, με προειλημμένες αποφάσεις βάση πολιτικών – κομματικών κριτηρίων.

Απ` τη πλευρά του, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι για πρώτη φορά υπήρξε διαδικασία αξιολόγησης, που περιελάμβανε και προφορική συνέντευξη, για τη λήψη απόφασης αντικατάστασης ή όχι των διοικητών.

«Η εν λόγω διαδικασία ήταν ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη. Για την πλειονότητα των διοικητών/ αν. διοικητών για τους οποίους η επιτροπή εισηγήθηκε θετικά, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την παραμονή τους. Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιες περιπτώσεις διοικητών για τους οποίους -παρά τη θετική εισήγηση της επιτροπής- η πολιτική ηγεσία συνεκτιμώντας το συνολικό τους έργο και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν, έκρινε ότι η παραμονή τους στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας για σταθεροποίηση του συστήματος και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», αναφέρει το υπουργείο.

Συνολικά, από τους 71 αξιολογηθέντες, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ 9 διοικητές και αναπληρωτές έχουν υποβάλει ήδη τις παραιτήσεις τους.

Το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, θα είναι η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.

Με τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία, την αυξημένη χρηματοδότηση και την προώθηση των προσλήψεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι θα επιτευχθεί η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ έτσι ώστε το 2016 να υπάρξει αισθητή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της χώρας.

Σχόλια
One Response to “Αντικαθίσταται ο Θ. Ανθρακίδης”
  1. Ο/Η Nemesis λέει:

    Ο τρόπος επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων είναι σε όλους γνωστός. Δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια ποιότητας αλλά μόνο κάποια τυπικά. Κυρίαρχο ωστόσο ρόλο διαδραματίζει η κομματική ταυτότητα (πέφτω από τα σύννεφα), ο μπάρμπας (εδώ είχαμε κατζάμ Δήμαρχο) και φυσικά ο πολιτικός μέντορας, για να μην πω κάτι βαρύτερο(νταβατζής ας πούμε που κι εδώ είχαμε τέτοιον). Στο πρόσωπο του απερχόμενου ψευτοδιοικητή ικανοποιήθηκε αυτή η ικανή και αναγκαία συνθήκη, μιας κ μέχρι τον διορισμό του δεν είχε διοικήσει ούτε περίπτερο και η μόνη σχέση του με τον χώρο της υγείας δεν ήταν άλλη παρά το γεγονός ότι ήταν τέκνο γιατρού και νοσηλεύτριας(κάτι τέτοια φαιδρά γράφονταν στον τύπο εκείνη την εποχή αν δεν με απατά η μνήμη μου)….Δεν πρέπει να ξενίζει η αναμενόμενα η απομάκρυνσή του ψευτοδιοικητή μιας τόσο ο διορισμός του (θυμάστε να έγινε ανοιχτή πρόσκληση ή προκήρυξη για την θέση;) όσο και η αποπομπή του κινήθηκαν στη βάση μιας συντεχνιακής μικροκομματικής λογικής που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο… Η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ εκτίθεται με την ανακοίνωσή της αλλά σιγά το πράγμα(δεν είναι άλλωστε κ η πρώτη φορά,οι κολλητοί είναι λίγοι). Η Ελλάδα ως νοοτροπία,αντίληψη, σχεδιασμό,πράξη και αξιολόγηση απέχει έτη φωτός από αυτό που στο σύνολο της Ευρώπης αποτελεί από χρόνια κατάκτηση, ένα αξιοκρατικά οργανωμένο και ευνομούμενο Κράτος.

Σχολιάστε