My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Αντάρτικο” Τσαυτάρη για αγρότες!

agrotes-trakter2-501Τρόμαξαν οι αγρότες με την τήρηση βιβλίων, δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος μετέθεσε την ευθύνη στο Υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας πως η φορολογική πολιτική είναι θέμα του εν λόγω υπουργείου.

“Δεν έχει νόημα κάποιος με ένα μικρό χωραφάκι να κατάει βιβλία εσόδων εξόδων”, υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας: “Δεν έχουν άδικο οι αγρότες που απειλούν να βγουν στον δρόμο. Οι αγρότες δεν αρνούνται την τήρηση βιβλίων, καθυστέρησε όμως η ενημέρωσή τους και τώρα φοβούνται τα πρόστιμα.

tsautaris«Το είπαμε στην γενική γραμματεία εσόδων ότι η εμπειρία από την φορολόγηση άλλων επιχειρήσεων δεν λειτουργεί αυτόματα στην γεωργία…Έχει ιδιαιτερότητες η αγροτική εκμετάλλευση.. δεν έχει νόημα κάποιος με ένα μικρό χωραφάκι να κρατάει βιβλία εσόδων εξόδων», ανέφερε ο κ. Τσαυτάρης, χαρακτηρίζοντας μεταβατική χρονιά το 2014 και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το εισοδηματικό όριο των 10.000 ευρώ για την τήρηση βιβλίων.

Ερωτηθείς για τις αγροτικές επιδοτήσεις με την νέα ΚΑΠ, ο υπουργός τόνισε ότι θα σταματάει κάποιος να επιδοτείται εφόσον δεν παράγει. Υπάρχουν, είπε, ακόμη εκκρεμότητες στο κανονιστικό πλαίσιο για να αναφερθούν συγκεκριμένα νούμερα.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε