My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανοιξιάτικες συνθέσεις αισθητικής!

Με ποώδη καλλωπιστικά φυτά στολίστηκαν ξανά κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς.

Πετούνιες, βιγόνιες και κατιφέδες φυτεύτηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς, στη γωνία Λέκκα -Χαλκέων του Πάρκου – Κήπου, στο συντριβάνι του ζωοπάζαρου και στο τρίγωνο της εισόδου προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς χαρίζοντας πολύχρωμες ανοιξιάτικες συνθέσεις αισθητικής.

Για τις ανθισμένες εστίες φρόντισε η υπηρεσία πρασίνου, ύστερα από μία ιδιαίτερα παραγωγική χειμερινή περίοδο, κατά την οποία πραγματοποίησε εκτεταμένο πρόγραμμα κλαδεύσεων σε καρποφόρα φυλλοβόλα δέντρα μέσα στο Κιλκίς.

Με τη συνδρομή ενός καλαθοφόρου και τα απαραίτητα εργαλεία οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο πράσινο πέτυχαν πραγματικούς άθλους αφού στο λήθαργο των φυτών και σε συνθήκες καλοκαιρίας κλάδευσαν πάνω από διακόσια δέντρα και θάμνους σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμους του Κιλκίς. Η ανανέωση των φυτών που επιχειρήθηκε με το κλάδεμα ως προς τη διατήρηση του σχήματος των δέντρων και θάμνων και της ισορροπίας μεταξύ βλάστησης και καρποφορίας, έχει φανεί ήδη αυτό τον καιρό.

Οι κλαδεύσεις έγιναν με οργανωμένο πρόγραμμα στις οδούς 21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου, Σόλωνος, Καραολή και Δημητρίου, Αθηνών, Βυζαντίου, Εθνικής Αντίστασης, Κ. Παλαμά, Αγίου Δημητρίου, Μ. Αλεξάνδρου, Ακαλανίου, Ευρώπης, Δοϊράνης, Σωκράτους, Καραγιαννοπούλου, Καυκάσου, Σαλαμίνος, Ι. Ρίτσου, Πλάτωνος, Παπαλουκά, Λέκκα, Καλούδη, Δημητράκου, Παπακυριαζή, Διογένους, Αριστοτέλους, Μακεδονίας,Ύδρας, Περικλέους, Αγίου Γεωργίου, Στενημάχου, επί της Γ. Καπέτα από το ύψος του 4ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το Διοικητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στο ύψος του στρατοπέδου Καμπάνη, στην πλατεία Λατσιών (π. Δημαρχείου) στην πλατεία Ειρήνης, στο Πάρκο – Κήπο και στο Ζωοπάζαρο.

Στην πόλη του Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης πρασίνου και κουρεύτηκαν χόρτα σε πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα.

Παράλληλα συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος εργασιών πρασίνου σε Κοινότητες από ανάδοχο εργολάβο με κουρέματα σε πλατείες, πάρκα, νησίδες πρασίνου, σχολεία, παιδικές χαρές, αγροτικά ιατρεία και κοιμητήρια. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν στις Κοινότητες κλαδέματα και κοπή δέντρων που παρουσιάζουν επικίνδυνη κλίση.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε