My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ανοίγουν την θύρα των σπιτιών τους

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που τα τιμά ιδιαίτερα, ανέλαβαν τα μέλη της “Αυτόνομης Θύρας 10” των οπαδών του Ηρακλή του Κιλκίς: Με αφορμή τη φημολογούμενη εκκένωση της Ειδομένης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους φίλους της ομάδας να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους!

iraklis“Ζητούμε από όλους όσους νιώθουν αλληλέγγυοι και έχουν τη δυνατότητα, να δηλώσουν συμμετοχή στο δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει και μέσω του οποίου φιλοξενούμε οικογένειες προσφύγων στα σπίτια μας. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας σε σπίτι έστω και για μερικές ημέρες”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

“Εδώ και εβδομάδες στην περιοχή μας διαδραματίζεται ένα πρωτόγνωρο ανθρώπινο δράμα που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν μας ασυγκίνητο. Σαν σύνδεσμος προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε δομές που υπάρχουν και έχουν σαν σκοπό να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη τη ζωή όσων έχουν εγκλωβιστεί πίσω από τα σύνορα στη προσπάθεια τους να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση.

Το πρόβλημα όμως, καθημερινά γίνεται και μεγαλύτερο και πλέον ξεπερνά τις δυνάμεις μας αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Τις επόμενες μέρες εάν όντως γίνει πράξη η φημολογούμενη εκκένωση της Ειδομένης, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλο τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ είτε βρίσκεται στο Κιλκίς, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε οπουδήποτε στη Βόρειο Ελλάδα και του ζητάμε να σταθεί για ακόμα μια φορά αλληλέγγυος, να αναμετρηθεί με την ιστορία και να βγει και πάλι νικητής.

 Ζητούμε από όλους όσους νιώθουν αλληλέγγυοι και έχουν τη δυνατότητα, να δηλώσουν συμμετοχή στο δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει και μέσω του οποίου φιλοξενούμε οικογένειες προσφύγων στα σπίτια μας. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη φιλοξενίας σε σπίτι έστω και για μερικές ημέρες ώστε να μπορέσουν ειδικά τα παιδιά να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να φροντίσουν την υγιεινή τους. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Καλείται στο 6976121240 και δηλώνεται στους υπεύθυνους, το όνομα σας, τη διεύθυνση του σπιτιού όπου θα φιλοξενήσετε τους πρόσφυγες, τον αριθμό των ατόμων που μπορείτε να δεχτείτε, το χρονικό διάστημα καθώς και το αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι. Αν δεν έχετε μεταφορικό μέσο για να μεταβείτε στο Κιλκίς και να παραλάβετε τους πρόσφυγες, θα υπάρξει συνεννόηση με τους συνδέσμους είτε της Θεσσαλονίκης είτε του Κιλκίς. Παράλληλα ξεκινάμε τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στο σύνδεσμο της Α.Θ. 10 στην Θεσσαλονίκη ώστε όσοι φιλοξενήσουν πρόσφυγες και έχουν οικονομικό πρόβλημα να προμηθεύονται από εκεί τα απαραίτητα.

Στα χρόνια που ζούμε η ιστορία γράφεται κάθε μέρα από τον καθένα μας. Εμείς σαν μονάδες γραφούμε την αληθινή ιστορία και όχι όλοι αυτοί που μακριά από την πραγματικότητα και πίσω από φρουρούμενες πόρτες παζαρεύουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Εμείς σαν οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ πρέπει και θα φανούμε αντάξιοι της μεγαλύτερης αξίας που πρεσβεύει ο σύλλογος μας, αυτή της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς!!!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!!!”

 

Σχολιάστε