My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους

Η ΑΝΚΙ προωθεί τις επιδιώξεις της μέσα και από δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το πρόγραμμα LEADER, το οποίο ήδη χρηματοδοτεί 7 έργα ιδιωτικών φορέων, που αφορούν στον γεωργικό τομέα, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε θέματα όπως η ευφυής γεωργία, η διαχείριση ασφάλειας και ποιότητας αγροδιατροφικών προϊόντων, η γεωργία ακριβείας κ.ά.

Παράλληλα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» υλοποιεί την Πράξη “Κατάρτιση Ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας” στην Π.Ε. Κιλκίς και προσκαλεί τους δυνητικά ωφελούμενους άνεργους – μονίμους κατοίκους όλου του νομού Κιλκίς εκτός της πόλης του Κιλκίς, να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής για την παρακολούθηση ενός εκ των ακολούθων 6 προγραμμάτων κατάρτισης (148 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 54 ώρες πρακτικής άσκησης, έκαστο) καθώς και συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού (συνολικά 480 συνεδρίες με 6 συνεδρίες ανά άτομο):

1. Γαστρονομικός τουρισμός και μάρκετινγκ.

2. Δημιουργία, οργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.

3. Αγροτική επιχειρηματικότητα – Εκμετάλλευση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

4. Διαδικτυακό μάρκετινγκ.

5. Πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών και επικοινωνία.

6. Δημιουργία, οργάνωση και ανάπτυξη αγροτουριστικών μονάδων.

Τα προγράμματα αυτά, με σύγχρονες και επίκαιρες ειδικότητες που άπτονται του αναπτυξιακού προφίλ του ν. Κιλκίς, θα προσφέρουν στους 80 ωφελούμενούς τους πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων, καθώς και εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης. Τ

α προγράμματα θα υλοποιηθούν στο Κιλκίς και το Πολύκαστρο από το Κ.Ε.Κ. Επιμορφωτική Κιλκίς που αναδείχθηκε ως φορέας κατάρτισης μετά από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Η Πρόσκληση προς τους ωφελούμενους είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της ΑΝΚΙ www.anki.gr.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 25305.

Σχολιάστε