My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ανεξάρτητη Κίνηση καθηγητών στο νομό μας

Καθηγητές του νομού μας ίδρυσαν πρόσφατα μια ανεξάρτητη συνδικαλιστική κίνηση, η οποία στην πρώτη δημόσια διακήρυξή της  τονίζει ότι ευελπιστεί να εκφράσει “όλους εκείνους που αγωνιούν για το μέλλον και την πορεία της σύγχρονης συνδικαλιστικής έκφρασης”.

Απευθυνόμενη στους καθηγητές του νομού η Κίνηση σημειώνει στη διακήρυξή της τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η κατάπτωση του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του δεν θα μπορούσαν παρά να επανεργοποιήσουν σε μια πορεία αδέσμευτη, ανένταχτη και κυρίως ακομμάτιστη και
ακηδεμόνευτη, όπως ευελπιστούμε ότι αυτή εκφράζεται από τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική κίνηση, όλους εκείνους που αγωνιούν για το μέλλον και την πορεία της σύγχρονης συνδικαλιστικής έκφρασης. 
Στόχοι μας λοιπόν είναι ο απεγκλωβισμός από παλαιοπαραταξιακές νοοτροπίες, από αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις και επαναπροσδιορισμός των βασικών αρχών ενός συνδικαλιστικού κινήματος γνήσιου και ανόθευτου.
Έχοντας γίνει κοινωνοί και δέκτες της οργής και της αγανάκτησης της βάσης της εκπαιδευτικής κοινότητας αναλαμβάνουμε το χρέος της δραστηριοποίησης στο δρόμο που χαράσσει η νέα αυτή κίνηση, ένα δρόμο επίπονο μεν ανιδιοτελή και μακρόπνοο δε. 
Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την προσπάθεια, πολλοί, προπέτες όντες, θα σπεύσουν να χαρακτηρίσουν ευκαιριακή, συνωμοτική και αδιαφανή μια τέτοια κίνηση, αγνοώντας φυσικά την ιδιαιτερότητα και την ωριμότητα της, που υπαγορεύεται από αγνά ελατήρια που καλύπτουν την ανεπάρκεια και τη δολιότητα του υπάρχοντος ποδηγετιμένου συνδικαλιστικού κινήματος, που αφού απέτυχε παταγωδώς διεκδικεί τώρα την συνέχιση αυτής της παρωχημένης πορείας.
Η αγωνία του χρεωκοπημένου συνδικαλιστικού τρέχοντος συστήματος είναι τόσο έκδηλη ώστε απροοσχημάτιστα να επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ανεπάρκεια επιχειρημάτων του και το φόβο της επερχόμενης αποδοκιμασίας στις προσεχείς εκλογές. 
Αναφορές του τύπου περί συνευθύνης και συνυπαιτιότητας στη διαμόρφωση του νοσηρού και αδιέξοδου τρέχοντος συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και αήθεις χαρακτηρισμοί που θέλουν να απαξιώσουν εκπαιδευτικούς με αδιάλειπτη και συνεχή μάχιμη προσφορά δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν θυμηδία ιδιαίτερα όταν προέρχονται από «επαγγελματίες συνδικαλιστές» οι οποίοι μάλιστα έχουν επικαρπωθεί και «εξαργυρώσει» αυτήν τους την προσφορά.
Κατόπιν όλων αυτών σας καλούμε προσωπικά να συμμετάσχετε και να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, μια προσπάθεια που θα αποδείξει εντέλει εάν το συνδικαλιστικό κίνημα θα αποδεσμευτεί από τον κομματικό εναγκαλισμό της μεταπολίτευσης ή θα οδηγηθεί στην αποσύνθεση και στον κατακερματισμό του.
Από εσάς εξαρτάται και σε εσάς εναπόκειται.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
 ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
 ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
 ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ
 ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
 ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
 ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ”

Σχολιάστε