My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον γιατρό με το “φακελάκι”

giatros-fakelakiΠρώτο θέμα ήταν σήμερα Πέμπτη στην “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” η είδηση για τον γιατρό του Νοσοκομείου Κιλκίς που συνελήφθη χθες για “φακελάκι”. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη:

Διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη για “φακελάκι”, που κατηγορείται ότι πήρε από γιο ηλικιωμένης, αφού τη χειρούργησε. Ο γιατρός, που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που βρήκαν στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 400 ευρώ, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ενώ ήδη ζητήθηκε να γίνει έρευνα για όλες τις περιπτώσεις ασθενών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο το τελευταίο διάστημα.

Ο 50χρονος διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από καταγγελία 33χρονου ότι του ζήτησε το ποσό των 400 ευρώ ως φακελάκι, επειδή χειρούργησε την 85χρονη μητέρα του. Η σύλληψη έγινε μέσα στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται και σε χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ηλικιωμένη χειρουργήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, καθώς είχε σπάσει το πόδι της. Στο χειρουργείο πήγαν όλα καλά και ο 33χρονος γιος της ύστερα από μέρες πήγε στο γραφείο του διευθυντή, κρατώντας ένα μπουκάλι ουίσκι για να τον ευχαριστήσει, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο καταγγέλλων στην κατάθεσή του. Όμως ο γιατρός, όπως ανέφερε ο 33χρονος, του είπε πως αυτό δεν έφτανε και φέρεται να ζήτησε ένα «δωράκι 350 – 400 ευρώ», όπως επισημαίνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διευθυντή της κλινικής.
Ο γιος της ηλικιωμένης στη συνέχεια απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του γιατρού. Αρχικά προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 400 ευρώ και αφού ο 33χρονος πήγε στο γραφείο του διευθυντή της κλινικής και παρέδωσε το ποσό, στη συνέχεια εισέβαλαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 50χρονο. Ο γιατρός αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και είπε πως αναλυτικά θα αναφερθεί στο δικαστήριο.
Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς, από τον οποίο ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία. Ο 50χρονος διευθυντής της ορθοπεδικής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς, από το οποίο πήρε αναβολήμιας μέρας. 
Έρευνα-σκούπα της εισαγγελίας
Η σύλληψη του διευθυντή της κλινικής για πρώτη φορά δεν αντιμετωπίστηκε από τη δικαιοσύνη όπως προηγούμενα περιστατικά με φακελάκια, για τα οποία κατηγορήθηκαν γιατροί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Ελευθέριος Μιχαηλίδης παρήγγειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Κιλκίς Γιάννη Σφέτκο να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να ελέγξει όλες τις περιπτώσεις ασθενών που χειρούργησε ο συγκεκριμένος γιατρός και εάν δόθηκαν από τους συγγενείς φακελάκια, όπως καταγγέλθηκε ότι συνέβη με τον 33χρονο.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που αναμένεται να ανατεθεί στην αστυνομία, πρόκειται να συγκεντρωθούν στοιχεία από τα χειρουργεία του γιατρού τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια αναμένεται να αναζητηθούν ασθενείς και συγγενείς, που θα εξεταστούν για το ενδεχόμενο να έδωσαν και αυτοί φακελάκια. Εισαγγελικές πηγές επισήμαναν πως η έρευνα προχωρά σε τέτοια στάδια, ειδικά λόγω της θέσης του συγκεκριμένου γιατρού.

Καλά κρατεί η παρανομία
Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, από τις έρευνες συμπεραίνεται ότι η παραοικονομία και στην υγεία δεν έχει υποχωρήσει, αντιθέτως τα κρούσματα με τα φακελάκια αυξάνονται διαρκώς.
Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν στο 8ο πανελλήνιο συνέδριο για τη διοίκηση, την οικονομία και τις πολιτικές υγείας. Σε σύνολο 3.000 ερωτηθέντων στη Θεσσαλονίκη, το 39% απ’ αυτούς (1.170) δήλωσε ότι τουλάχιστον μία φορά ο καθένας είχαν μία άτυπη οικονομική συναλλαγή με γιατρούς σε κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, χαρακτηρίζοντας τη δωροδοκία είτε ως φιλοδώρημα είτε ως φακελάκι.
Ακόμη, δυσμενέστερα είναι τα στοιχεία που εξάγονται από τη σειρά καταγγελιών στην ιστοσελίδα edosafakelaki.org, τα οποία όμως δεν μπορούν να έχουν επίσημο χαρακτήρα. Συγκεκριμένα 944 καταγγέλλοντες δήλωσαν στην ιστοσελίδα ότι κατέβαλαν χρήματα σε γιατρούς και το ποσό υπολογίστηκε σε 1.649.802 ευρώ, όπως το δήλωσαν οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες.

Σχόλια
One Response to “Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον γιατρό με το “φακελάκι””
  1. Ο/Η Ταγματασφαλιτης λέει:

    και διευθυντης ε;;;

Σχολιάστε