My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

17: Ελεύθεροι και …διαθέσιμοι

(Βίντεο) Ελεύθεροι χωρίς εγγύηση αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι 17 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλείας στο Κιλκίς, ενώ για το ηγετικό στέλεχος και υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ.

Η διαδικασία της απολογίας των 17 ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ενώ αναμένεται να οριστεί η δικάσιμος.

Οι κατηγορούμενοι  κάτοικοι του Κιλκίς, εκπροσωπήθηκαν από τους τοπικούς δικηγόρους, Χρήστο Μαμαντζή και Μελαχρινή Στράντζαλη, οι οποίοι κατέθεσαν και τα σχετικά απολογητικά υπομνήματα στον ανακριτή. Παράλληλα, παρών στη σχετική διαδικασία ήταν και ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το maxitis.gr, σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί πέντε αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους ο ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η δράση εγκληματικών οργανώσεων που αφορούσε παράνομες ανασκαφές για ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων αντικειμένων και θησαυρών, διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην χώρα μας μέσω εικονικών θεωρήσεων διαβατηρίων και παράνομη διακίνηση τσιγάρων και καπνικών προϊόντων.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις κατηγορούνται συνολικά 147 άτομα, εκ των οποίων 9 αστυνομικοί, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην οικεία εισαγγελική Αρχή 14 άτομα, εκ των οποίων 3 αστυνομικοί.

Πηγές: Eidisis.gr, maxitis.gr, thestival, voria.gr

Δείτε μεσημεριανό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σχολιάστε