My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αλφαβητάρι συναισθημάτων για παιδιά

Ο Δήμος Κιλκίς και οι συναρμόδιες κοινωνικές του υπηρεσίες θα υλοποιήσουν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: “Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων – μαθαίνω να μπαίνω στη θέση του άλλου” για παιδιά ηλικίας 8 έως 11ετών, με γενικό στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Στο βιωματικό εργαστήριο τα παιδιά, μέσα από διάφορους τρόπους δημιουργικής έκφρασης, όπως το παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός, το παραμύθι κ.α. θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή τους ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν και να κατονομάζουν τα συναισθήματα τους, να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων, να αναπτύσσουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης και να κατανοούν περίπλοκες συναισθηματικές καταστάσεις αναζητώντας ομοιότητες με ανθρώπους φαινομενικά διαφορετικούς. Μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων θα ενισχυθεί η έννοια της συνεργασίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο πλαίσιο της ομάδας.

Το βιωματικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί στις 14, 15, 21 και 22 Ιουλίου στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη. Η δράση θα αναπτυχθεί σε τέσσερις συναντήσεις διάρκειας μίας ώρας έκαστη, από τις 11:00 έως τις 12:00.

Στο βιωματικό εργαστήριο θα μπορούν να συμμετάσχουν από 8- 15 παιδιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο συντονισμός των ομάδων θα γίνει από την ψυχολόγο του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Βασιλική Μπογιατζάκη, σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Ξένια Τσιτιρίδου, υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν αιτήσεις συμμετοχής από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων), καθώς και από το site του Δήμου Κιλκίς https://www.e-kilkis.gr/ .

Η αίτηση συμπληρωμένη, μπορεί να αποσταλεί στα e-mail: v.bogiatzaki@dhmoskilkis.gr και & k.k.psychologos@dhmoskilkis.gr ή να κατατεθεί στην υπηρεσία (Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων – Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5 – τηλέφωνο επικοινωνίας 23413 – 52287).

Την κοινωνική δράση υποστηρίζουν η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας.

Σχολιάστε