My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αλλά…ζω: Πράσινη προοπτική

Συνάντηση αντιπροσωπείας του συνδυασμού με τον δασάρχη Θ. Πολιτίδη.

roussou-politidisΣτo πλαίσιο των συναντήσεών της με φορείς του τόπου, η υποψήφια δήμαρχος κ. Ιωάννα Ρούσσου επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής «αλλά..ΖΩ», συνοδευόμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κ. Γκουντινούδη Χρήστο, κ. Παραστατίδου Αλεξία και κ. Μακρίδη Χαράλαμπο, επισκέφτηκε το Δασαρχείο Κιλκίς και ενημερώθηκε από τον Δασάρχη κ. Ευθύμιο Πολιτίδη για θέματα που άπτονται του Δήμου.

Εκφράστηκε η κοινή θέση, πως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, μπορεί να ξεκινήσει από την επίλυση μικρών και καθημερινών προβλημάτων.

Απαντώντας σε ερωτήματα της κ.Ρούσσου, αναφέρθηκαν τα εξής:

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ2Υπάρχει ανάγκη για αναδιαμόρφωση του κέντρου της πόλης με “πράσινη” προοπτική, δενδροφυτεύσεις στους δρόμους. Προώθηση μη υδροβόρων έργων και σωστή επιλογή των φυτών με βάση τις ιδιότητες τους και την αισθητική του τοπίου. Η μεταμόρφωση της πόλης σε πόλη φιλική για τους πεζούς με παγκάκια στους δρόμους και βρύσες με πόσιμο νερό στα πάρκα, χωρίς καταστρατήγηση των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Για το πολύ σημαντικό ζήτημα της λαθραίας υλοτομίας, μεταφέρθηκαν από την κ. Ρούσσου, οι απόψεις των κατοίκων των χωριών που επισκέφτηκε το «αλλά..ΖΩ» σχετικά με την επάρκεια της παραχωρούμενης ξυλείας για ανάγκες θέρμανσης. Από πλευράς Δασαρχείου, έγινε σαφές ότι το Δασαρχείο με γνώμονα την προστασία του δάσους, κάνει ό,τι καλύτερο για να ανταπεξέλθει με τα μέσα που διαθέτει.

Ως σημαντικότερο απ όλα, αναφέρθηκε από την κ. Ρούσσου το θέμα της επικείμενης ερημοποίησης του Νομού. Επίσης αναφέρθηκε στα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισής του, όπως η συστηματική δεντροφύτευση. Ο Δασάρχης δήλωσε ότι είναι στο πλευρό κάθε φορέα που θέλει να προχωρήσει σε αναδάσωση, τόσο υλικά όσο και με ειδικευμένο προσωπικό. Τόνισε ωστόσο τις δυσκολίες που συναντά η αναδάσωση από ομάδες που θεωρούν ότι “θίγονται”. Τόνισε επιπλέον, την ανάγκη ενός σχεδιασμού και για την πραγματικά θετική βούληση των αρχών, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

Επιπρόσθετα ο κ.Πολιτίδης ανέφερε ότι οι δυνατότητες αξιοποίησης του λόφου Κιλκίς είναι εφικτές, καθώς υπάρχουν τρεις μελέτες αλλά καμιά δεν υλοποιείται, εξαιτίας των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας.

 Δελτίο τύπου από Αλλά…ζω

Σχολιάστε