My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ακόμα δυο κρούσματα λύσσας

lyssa-alepouΤην ώρα που στο κιλκίς και στην υπόλοιπη Κ. Μακεδονία ξεκίνησαν (από χθες Παρασκευή) οι από αέρος εμβολιασμοί κατά της λύσσας, δυο νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν απ` την Περιφέρεια.

Οι νέες εστίες της λύσσας εντοπίστηκαν στο Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνας και στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου, με το Εργαστήριο Αναφοράς Λύσσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να το ανακοινώνει επίσημα προχθές Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Με τα συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχεται πλέον σε τέσσερα 4 και σε 31 σε όλη τη χώρα, με τα περισσότερα να έχουν εντοπισθεί στο νομό Κιλκίς.

Προκειμένου η Περιφέρεια να αποτρέψει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, προληπτικά επιβάλλει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα παρακάτω μέτρα:

1. Υποχρεωτικός εμβολιασμός δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), με ιδιαίτερη έμφαση στους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με μολυσμένες αλεπούδες.

2. Οποιαδήποτε μετακίνηση παραγωγικών ζώων θα γίνεται κατόπιν έγκρισης της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας.

3. Οι μετακινήσεις των κατοικίδιων σαρκοφάγων άνω των τριών μηνών από και προς την ζώνη 50 χιλιομέτρων γύρω από την εστία της λύσσας, επιτρέπονται μόνον εφόσον τα ζώα είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας πριν την μετακίνηση τους.

Στις περιπτώσεις που εντοπιστούν νεκρά άγρια ζώα (αλεπούδες, ασβοί, κουνάβια κτλ.) ή άγρια και κατοικίδια ζώα με μη φυσιολογική συμπεριφορά να ειδοποιείται άμεσα η τοπική κτηνιατρική υπηρεσία για την περισυλλογή τους.

Σχολιάστε