My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αιχμές Κιλτίδη για μεταναστευτικό

Σε δήλωση με σαφείς αιχμές για “το μεταναστευτικό στον νομό μας”, προέβη ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης.

“Προγράμματα παραμονής μεταναστών έληγαν και οι επιτήδειοι ψεύδονταν, ότι αγωνίσθηκαν για να φύγουν. Έρχονται με προγράμματα μετανάστες και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους”, υπογραμμίζει και προσθέτει:

“Η ευθύνη είναι βαριά για όσους είχαν ενεργό πολιτική ιδιότητα στο ξεκίνημα αυτών των εγκαταστάσεων. Όπως και απαράδεκτοι σε λαϊκισμό και εξαπάτηση των τοπικών κοινωνιών.”

Ολόκληρη η δήλωση Κιλτίδη έχει ως εξής:

“Όταν προέκυψαν οι μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στο νομό μας απουσίασα από την πολιτική πραγματικότητα του νομού, μη έχοντας ενεργό ιδιότητα. Η πολιτική θέση μου για το ζήτημα είναι σταθερή εδώ και 25 χρόνια.” Την Πατρίδα την υπερασπιζόμαστε στα σύνορα και τους ανθρώπους όπου και όταν τους συναντήσουμε”.” ‘Οι Έλληνες ως Έλληνες και οι ξένοι ως ξένοι”, με την ηθική παρακαταθήκη του ξένιου Δία και τον Χριστιανισμό.

Δεν παρέκκλινα ούτε κεραία από αυτή τη θέση και όταν δεν ήμουν βουλευτής. Ήμουν αμείλικτος για την υπεράσπιση των συνόρων σε ειρήνη, όταν οι πρόγονοί μας με θυσία ζωής σε πολέμους μας τα παρέδωσαν ως απαραβίαστα σε καιρούς ειρήνης. Ήμουν όμως ως γιατρός, ο άνθρωπος που περιέθαλπε τους μετανάστες όταν προσέρχονταν για ανθρώπινη και υγειονομική βοήθεια.

Ζήσαμε την ντροπή της Ειδομένης, του Χέρσου. Τώρα τα δεδομένα της Νέας Καβάλας και των Μουριών και ποιος ξέρει που αλλού. Σήμερα η πραγματικότητα επιβάλλει τον μαζικό επαναπατριτισμό όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Τα κλειστά κέντρα να βρίσκονται σε ουδέτερες ζώνες εθνικού κινδύνου, με απόλυτο έλεγχο ασφαλείας.

Κακόπιστα μου ζητούν να λάβω θέση, χωρίς ιδιότητα για παρέμβαση. Δεν θα απολογηθώ για τις τραγικές πολιτικές που ασκήθηκαν επί χρόνια, που εναντιωνόμουν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο πολιτικής. Είμαι πολιτικός του οράματος και της πραγματικότητος. Κακώς, κάκιστα εγκαθίστανται μετανάστες στην παραμεθόριο, με τις γνωστές μάλιστα αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

Η ευθύνη είναι βαριά για όσους είχαν ενεργό πολιτική ιδιότητα στο ξεκίνημα αυτών των εγκαταστάσεων. Όπως και απαράδεκτοι σε λαϊκισμό και εξαπάτηση των τοπικών κοινωνιών. Έστω και έτσι, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και τα ανταποδοτικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών, που καρπώνεται η Πολιτεία για την υπηρέτηση του ανθρωπιστικού ιδεώδους.

Προγράμματα παραμονής μεταναστών έληγαν και οι επιτήδειοι ψεύδονταν, ότι αγωνίσθηκαν για να φύγουν. Έρχονται με προγράμματα μετανάστες και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Αυτό είναι κατάντια της πολιτικής, διαχείρηση με ψεύδη και εξαπάτηση.

Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες, με γνώση, ωριμότητα και συνέπεια. Θυμίζω τέλος, ότι πολλά εις βάρος του νομού μας σχεδίαζαν στην Αθήνα επί των ημερών μου, αλλά απετράπησαν γιατί δεν λογάριαζα καρέκλες και αξιώματα που τα κατέκτησα με την αγάπη και την στήριξή σας. Θέλει πράγματι αρετή και τόλμη για να είσαι ελεύθερος και πρέπει να είσαι άδολος για να είσαι άτρωτος !”

Σχολιάστε