My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αιτησεις για προγραμμα απασχολησης ανεργων

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ), η ΔΕΥΑΚ και η Α.Ε. “Σφαγεία Κιλκίς” υπέβαλαν αιτήσεις για υπαγωγή στο νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “επιχορήγησης επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως και 64 ετών” .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 12 μήνες) ηλικίας 55 έως και 64 ετών, καθώς και σε ανέργους πρώην εργαζόμενους, ασφαλισμένους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης καταγγέλθηκε από τις 15 Ιουλίου του 2010 και μετά αλλά και όσων η σύμβαση καταγγελθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, επίσης ηλικίας 55 ετών και άνω.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
Η επιχορήγηση θα διαρκεί για 24 μήνες (με δέσμευση των επιχειρήσεων των ΟΤΑ για διατήρηση των θέσεων εργασίας για 27 μήνες) και θα ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης.

Οι άνεργοι που θα ωφεληθούν θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, με διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο Πρόγραμμα (η λήξη θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ και εφόσον εξαντληθεί ο προϋπολογισμός).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού”.

Σχολιάστε