My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Αιτία πολέμου για φαρμακοποιούς

farmakopoioiΤο άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων.

Αιτία «πολέμου» αναμένεται να αποτελέσει για τους φαρμακοποιούς ο νέος τρόπος διάθεσης των φαρμάκων που μελετά και θέλει να επιβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά βέβαια από απαίτηση της τρόικας, η οποία ζητά την ελεύθερη διάθεση και τιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζοντας τα εξής:

“Αγανάκτηση και οργή έχει  προκαλέσει  στους φαρμακοποιούς όλης  της  χώρας η εμμονή  του Υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει λύσεις που καταστρέφουν 12000 φαρμακεία και 3000 οικογένειες που ζουν  γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ .

Αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι κράτος εν κράτει, εάν δικαιούται να αγνοεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό κρατικό φορέα που είναι ο ΕΟΦ.

Αναρωτιόμαστε από πού πηγάζει η αδικαιολόγητη εμμονή του και αν αναρωτήθηκε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις προωθούμενες ρυθμίσεις.

Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο , αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ , προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «αρπαχτές» ,  λίγο πριν μας εγκαταλείψει η Τρόϊκα , μέσω της οποίας –και εναλλακτικά μέσω του ΟΟΣΑ- προωθούν τα επιχειρηματικά  τους συμφέροντα περιφρονώντας όλη την κοινωνία αλλά και την Δημόσια Υγεία.

Πλανώνται πλάνην  οικτράν όσοι νομίζουν ότι οι προκλήσεις αυτές θα μείνουν αναπάντητες…”

Σχολιάστε