My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αισιοδοξία από «Αθλητική Παιδεία»

Τελείωσε η αγωνιστική περίοδος για τις αθλήτριες της «Αθλητικής Παιδείας», με την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α’ , το οποίο είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της κατηγορίας και πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 30/6 και 1/7/2018.

Οι αθλήτριες Ελμακλή Φρειδερίκη, Μπεκιάρη Σμαράγδα, Κουρτίδου Κυριακή και Τσιόνκη Ελένη έκαναν μια αξιοσημείωτη προσπάθεια στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4x80μ πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση της επίδοσής τους. Έτρεξαν την απόσταση σε 43’’,87 βελτιώνοντας κατά 1,5’’ την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή τους (45’’,35 από το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚΑ΄ της 19ης Απριλίου).

Τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών προετοιμασίας, η επίδοση και η θέση που κατέλαβαν, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, θεωρείται αξιοπρεπής και καθόλου ευκαταφρόνητη. Είχαν να συναγωνιστούν αθλήτριες σωματείων με πολυετή ιστορία, με εδραιωμένη σε βαθιά θεμέλια την αθλητική κουλτούρα, με τεράστια παράδοση και με εμπειρία στον κλασικό αθλητισμό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το τεράστιο πλεονέκτημα που τα σωματεία αυτά έχουν σε αθλητικές υποδομές, καθιστούν το αποτέλεσμα των κοριτσιών μας απολύτως επιτυχημένο και άξιο λόγου (Αξίζει να σημειωθεί ότι στους περισσότερους νομούς της χώρας υπάρχουν 2-3 στάδια με ταρτάν τα οποία πολύ συχνά ανακατασκευάζονται, για να καλυφθούν οι ανάγκες).

Η «Αθλητική Παιδεία» διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας από την ίδρυσή της. Είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να καταφέρει να μεταδώσει την απαιτούμενη αθλητική και αγωνιστική συνείδηση και νοοτροπία στους αθλητές και αθλήτριές της. Για τα παραπάνω απαιτείται μια διαδρομή πολλών χρόνων επίπονης και επίμονης προσπάθειας, την οποία το σωματείο προτίθεται να ακολουθήσει. Επιπλέον η πρόθεσή μας αυτή ενισχύεται από κάποιες βασικές αρχές στις οποίες οι γονείς και το ΔΣ του σωματείου συμφωνούν. Η επίδοση και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτοσκοπός. Η αξία του αθλητισμού βρίσκεται στην κοπιώδη προσπάθεια και στη διαδρομή μέσα από την οποία ο αθλητής και η αθλήτρια κατανοούν, μαθαίνουν, δυναμώνουν σαν χαρακτήρες, ολοκληρώνονται σαν προσωπικότητες για να αποκτήσουν τελικά την νοοτροπία του αθλητή. Τότε έρχονται και τα αποτελέσματα, σαν λογική συνέπεια όλων των παραπάνω.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό θεωρούμε αξιοπρεπή την επίδοση των αθλητριών μας, αξιολογούμε θετικά την φετινή πορεία τους, τις συγχαίρουμε για αυτό που κατάφεραν και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προσπάθειά τους.

Σχολιάστε