My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αισθητός και σε Κιλκίς ο σεισμός

(Βίντεο με δηλώσεις του σεισμολόγου Μ. Σκορδίλη) Αισθητός και σε περιοχές του νομού Κιλκίς και ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα του, έγινε ο σημερινός (Δευτέρα) σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11:21 το πρωί, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Το επίκεντρο του σεισμού, τον οποίο ακολούθησε σε απόσταση δυο λεπτών ένας δεύτερος μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, εντοπίστηκε στη περιοχή των λιμνών της Βόλβης, η οποία είχε δώσει ακριβώς πριν 40 χρόνια τον μεγάλο φονικό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ.

Ωστόσο, η σημερινή δόνηση χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιο Λέκκα, ως “ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο δικαιολογείται από το περιβάλλον της περιοχής”.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι «το επίκεντρο της δόνησης ήταν στη λίμνη Βόλβη και πρόσθεσε ότι «έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πόλη όσο και σε γύρω περιοχές, ιδίως σε εκείνες που έχουν υψηλά κτήρια».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.

Από τη πλευρά του, ο καθηγητής Σεισμολογίας Μανώλης Σκορδίλης σε δηλώσεις που έκανε στο σεισμολογικό κέντρο του ΑΠΘ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η περιοχή έχει δώσει μεγάλους σεισμούς και είναι λογική η ανησυχία καθότι το επίκεντρο βρίσκεται σε μια ενεργή σεισμολογικά ζώνη αλλά είναι πολύ νωρίς για σίγουρες εκτιμήσεις.

Δείτε τις δηλώσει Σκορδίλη:

Σχολιάστε