My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Αη-Βασίλης” στην Ειδομένη

kif-eidomeni-12Τα Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας έδειξαν γι` ακόμα μια φορά τις μέρες αυτές την υψηλή αίσθηση αλληλεγγύης που διέπει τη λειτουργίας τους προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες της Ειδομένης.

Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν φάρμακα, μεγάλες ποσότητες ρουχισμού, 500 μερίδες πλήρους γεύματος, μακαρόνια και άλλα είδη διατροφής, προσφορές επιχειρήσεων και kif-eidomeni-3πολιτών.

Στη σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

“Για άλλη μια φορά τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας ανταποκρίθηκαν άμεσα με αισθήματα αλληλεγγύης σε συνανθρώπους που βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου στις χώρες από τις οποίες προέρχονται kif-eidomeni-4και την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ε.Ε με την εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνου που τους εγκλωβίζει στις χώρες εισόδου για να αποφύγουν οι χώρες του Βορρά τις συνέπειες της πολιτικής τους.

Αρκούσε ένα τηλεφώνημα μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς της περιοχής Πολυκάστρου και της ομάδας πρωτοβουλίας για τους kif-eidomeni-5μετανάστες στην περιοχή της Ειδομένης, για να κινητοποιηθούμε αστραπιαία και να τους προσφέρουμε φάρμακα, μεγάλες ποσότητες ρουχισμού προσφορές των μικροπωλητών της Λαϊκής Αγοράς του Κιλκίς, του Νεόφυτου και  των κατοίκων της πόλης, 500 μερίδες πλήρους γεύματος και μακαρόνια προσφοράς των εργοστασίων yunismack και Urimac  και άλλα είδη διατροφής προσφορές των επιχειρήσεων Ιωαννίδη, Καριοφύλλη και Φαίδων.

kif-eidomeni-8Με αυτήν την επιστολή θέλουμε να εξάρουμε την προσπάθεια της ομάδας πρωτοβουλίας και των γιατρών που ανταποκρίθηκαν αυτές τις γιορτινές μέρες για να δώσουν, εκτός από τα είδη ρουχισμού, τροφής και φαρμάκων, λίγη ελπίδα, ανθρώπινη αλληλεγγύη, ψυχολογική στήριξη και αξιοπρέπεια στους ταλαιπωρημένους μετανάστες που συνωστίζονται διαρκώς στα σύνορά μας.

kif-eidomeni-10Επίσης θέλουμε να καταδικάσουμε τις ελάχιστες εκείνες φωνές που στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετικό της δημοσίευμα η ομάδα πρωτοβουλίας:

 «Η κίνηση αυτή με την συμμετοχή των εθελοντών κατοίκων και μη, έδειξαν ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και δεκτικοί, ενώ οι μετανάστες δεν είναι βρωμιά (θέσεις που ειπώθηκαν σε τηλεοπτική  εκπομπή  με θέμα τις ομορφιές της Παιονίας) δυσφημίζοντας kif-eidomeni-11τον τόπο μας.

Όχι κυρίες και κύριοι…..η Ειδομένη είναι ιστορία, η Ειδομένη είναι πολιτισμός (καλλιτεχνικό χωριό), η Ειδομένη είναι ανθρωπιστές.»

Συμφωνούμε μαζί σας, ο τόπος μας με τις ενέργειες όλων δείχνει ήθος, αξιοπρέπεια και αντίσταση σε φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπο.

kif-eidomeni-9Τέλος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η χρησιμότητα των κάθε είδους μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτήν περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές συμπολίτες μας, τους Φαρμακοποιούς και Γιατρούς των Κοιν. Ιατρ. Φαρμ. Κιλκίς και Γουμένισσας και τους επιχειρηματίες του νομού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.  Κ.Ι.Φ  ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ.”

Σχολιάστε