My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας

Ρεπορτάζ-φωτο: Πάολα Χαραλαμπίδου-gnomikilkis.

Σε κλίμα χαράς, αισιοδοξίας, ικανοποίησης, αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου η 18η τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Για τους φοιτητές και τις πτυχιούχους ήταν η πρώτη δια ζώσης τελετή και μια πρώτης τάξεως περίσταση να βρεθούν μαζικά και με ενθουσιασμό στον ίδιο χώρο μετά από τρία χρόνια περίπου, καθώς λόγω της πανδημίας του COVID-19 ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν διαδικτυακά.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς που έλαβε χώρα η τελετή, παρουσία οικογενειών και φίλων και τηρουμένων όλων των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, ορκίστηκαν 31 απόφοιτες. Δεκατρείς (13) πτυχιούχοι Σχεδιασμού και Τεχνολογίας ένδυσης Κιλκίς της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και 18 πτυχιούχοι Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης Κιλκίς της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ως γνωστόν, από το 2019 το λεγόμενο ΤΕΙ Κιλκίς ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος Τμήματος κ. Απόστολος Κορλός, η Λέκτορας Εφαρμογών του Τμήματος κα Βενετία Κουτσού και ο Δήμαρχος Κιλκίς. Όλοι εξέφρασαν στις αποφοίτους τα θερμά τους συγχαρητήρια και τις ευχές τους για καλή σταδιοδρομία.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε η Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος κα Ευρυδίκη Παπαχρήστου η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες των φοιτητών σε ό,τι αφορά στις σπουδές τους λόγω της πανδημικής κρίσης. Όπως είπε, «αντιμετωπίσατε αυτήν την πρόκληση και παραμείνατε δημιουργικοί, ενεργητικοί και ορεξάτοι».

Παράλληλα, μιλώντας για τη δυναμικότητα που παρουσιάζει το Τμήμα, ανέφερε ότι με την ένταξή του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο το 2019, το πρόγραμμα σπουδών ενισχύθηκε. Προστέθηκαν γνωστικά αντικείμενα γύρω από τον αειφόρο σχεδιασμό, την κυκλική οικονομία, την τρισδιάστατη τεχνολογία και το αποτύπωμα του καταναλωτή στο τελικό προϊόν. Οι συνέργειες με άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, οι επιστημονικές παρουσιάσεις, οι δημοσιεύσεις, οι συμμετοχές των φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού του σε ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις πολλαπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα το Τμήμα να βρίσκεται σε μια τροχιά διεθνούς αναγνώρισης.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το Τμήμα, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Παπαχρήστου επεσήμανε την αισιοδοξία που επικρατεί στον κλάδο της ένδυσης για σταδιακή επάνοδο στα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς και για ενθαρρυντικές προσλήψεις στο χώρο.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος κ. Μιχαήλ Καρυπίδης επικεντρώθηκε στο ταξίδι των φοιτητών στη γνώση, στην προσπάθεια και στους κόπους που επέδειξαν για την εκπλήρωση των στόχων τους, στις αξίες τους, αλλά και στην αξία των σπουδών, καθώς και στη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης.

Στην τελευτή παρευρέθη και ο συνταξιούχος πλέον Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος με πολύχρονη ακαδημαϊκή καριέρα κ. Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος απένειμε το πτυχίο στην κόρη του Αναστασία Σαββίδου σε μια ιδιαίτερη, συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή.

Τους όρκους των φοιτητών ανέγνωσαν οι Ευαγγελία Καμπακάκη και Χριστίνα Κυριακου.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι βασικοί υποστηρικτές της λειτουργίας του Τμήματος, το διοικητικό προσωπικό που πάντα στηρίζει φοιτητές και καθηγητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη, η Βασιλική Σταμπουλίδου και ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Ο Δ. Κυριακίδης

Τη χαρά της ορκωμοσίας τριάντα μία φοιτητριών, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ Κιλκίς, μοιράστηκε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετέχοντας στη χθεσινή τελετή της ορκωμοσίας τους που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στις προνομιακές ευκαιρίες που δίνει το δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως μοναδικό πανελλαδικά στο γνωστικό του αντικείμενο, για την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των φοιτητών ενώ προσέθεσε ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στην τοπική ανάπτυξη. Ευχήθηκε, τέλος, στις απόφοιτες, το 1/3 εκ των οποίων κατάγονται από την περιοχή του Κιλκίς, να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Οι φοιτήτριες που ορκίστηκαν

(πρώην ΤΕΙ)

ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ

ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΚΑΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΚΑΠΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΖΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΑΥΡΗ ΜΥΡΟΦΟΡΑ

ΜΕΛΛΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΟΥΣΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΜΠΑΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΩΗ

ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

ΔΙ.ΠΑ.Ε.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΔΑΜΟΥ ΑΝΤΡΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΥΡΤΩ-ΛΕΜΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΥ ΖΩΗ

ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΜΟΥΚΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΤΣΙΛΑ ΑΦΕΝΤΟΥΛΑ

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΤΡΟΜΒΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΦΙΛΗΜΕΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΧΑΡΙΖΑΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

Σχολιάστε