My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αδικαιολόγητη η επαιτεια για τη Μητροπολη Γουμενισσας!

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Γουμένισσας, έχει οργανωθεί απ` την ίδια ένα “αξιόπιστο σύστημα φιλαδελφίας και αλληλεγγύης”, το οποίο είναι τέτοιο ώστε “να μην δικαιολογείται το φαινόμενο της επαιτείας”! Γι` αυτό και σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε καταγγελίες “για φαινόμενα επαιτείας από άγνωστα πρόσωπα”, εκτός της μητροπολιτικής της περιφέρειας.

Και ξέρετε που στηρίζεται αυτό το “αξιόπιστο σύστημα”; Όπως μας λέει η Μητρόπολη, στο γεγονός ότι όλοι όσοι χρείζουν βοηθείας μπορούν να την παίρνουν εφ` όσον γραφτούν στα Μητρώα Απόρων, που διατηρεί η ίδια. Ποιά είναι η προυπόθεση για την εγγραφή στα Μητρώα; Το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, “πλην ειδικών εξαιρέσεων και τηρουμένων των αναλογιών”, να μην υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Και τι δικαιολογιτικά χρειάζονται: Φωτοαντίγραφο Δελτίου Άστυνομικής Ταυτότητας, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από τον Δήμο, Έντυπο Ε1 και Έντυπο Ε9 (δήλωση ακίνητης περιουσίας), Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή Βεβαίωση από την Εφορία ότι δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, Βεβαίωση απορίας από τον Ιερέα της Ενορίας του, απόκομμα από τακτικές συντάξεις ή άλλα βοηθήματα (ΟΓΑ, Πρόνοια κ.τ.λ.), Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο χορηγεῖται στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως).

Αυτό είναι κι έτσι λειτουργεί το  “αξιόπιστο σύστημα φιλαδελφίας και αλληλεγγύης” της Μητρόπολης Γουμένισσας, που δεν επιτρέπει το φαινόμενο της επαιτείας καθ` άπασαν την επικράτειάν της, για χρησιμοποιήσουμε και την γλώσσα της. Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχές το νέον έτος!

Σχόλια
2 Σχόλια to “Αδικαιολόγητη η επαιτεια για τη Μητροπολη Γουμενισσας!”
  1. Ο/Η Antrikos λέει:

    Άρα όσοι έχουν έχουν οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ δεν δικαιολογούνται!

  2. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Κι’ εγώ είπα, κάτι λείπει… κάτι λείπει…Α ναί, ξεχάσανε το πιστοποιητικό… πολιτικών φρονημάτων. Τώρα είμαστε κομπλέ !

Σχολιάστε