My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ

Με μια επιχείρηση-ανάσα, που θέτει σε εφαρμογή η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, οι ασθενείς με COVID-19 θα μεταφέρονται πλέον από το Κιλκίς στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με κορονοϊό από το Κιλκίς και τη Χαλκιδική θα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, όπου λόγω της εικόνας ύφεσης που παρουσιάζει αυτό το διάστημα η πανδημία υπάρχει αυξημένη διαθεσιμότητα κλινών νοσηλείας.

Επίσης, στο εξής τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής δεν θα να νοσηλεύουν νέα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά θα τα παραπέμπουν στο νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Θράκης, το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης, ενώ το ίδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στο Νοσοκομείο Δράμας, το οποίο θα εξυπηρετείται από αυτά της Καβάλας και των Σερρών.

Το σχέδιο, που μπαίνει σε εφαρμογή με πρωτοβουλία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση περιφερειακών νοσοκομείων που δέχτηκαν ασφυκτικές πιέσεις το τελευταίο δίμηνο, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια.
Επίσης, ενόψει και του τρίτου κύματος της πανδημίας, στοχεύει να δώσει τις απαραίτητες “ανάσες” στο υγειονομικό προσωπικό, που εργάστηκε στα “κόκκινα” την περασμένη περίοδο, με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς άδειες και ρεπό.

Η διάρκεια εφαρμογής του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από το αν και πότε θα ξεσπάσει το αναμενόμενο τρίτο κύμα, με την πρόβλεψη να οργανωθούν εκ νέου κλινικές COVID με επάρκεια κλινών στα νοσοκομεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, εφόσον υπάρξει νέα έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σχολιάστε