My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αγροτικα ιατρεια χωρις συνταγογραφησεις

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά αγροτικά ιατρεία, καθώς σ` αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης λόγω της μη σύνδεσης υπολογιστών και εκτυπωτών με το Διαδίκτυο. Στις περιπτώσεις αυτές η μόνη επιλογή είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών από τον εγγύτερο οικισμό που διαθέτει τον ανάλογο εξοπλισμό.

Αυτήν την στιγμή στα 90 αγροτικά ιατρεία του νομού δραστηριοποιούνται περίπου 30 γιατροί, οι οποίοι φυσικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκ περιτροπής σε διαφορετικούς οικισμούς.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης, με συμμετοχή του  διοικητή της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων του νομού, Γρηγ. Χατζησάββα, του δημάρχου Παιονίας Αθ. Λαπόρδα και του αναπληρωτή δήμαρχου Κιλκίς, Περ. Κολότσιου.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε σε πρώτη φάση η προμήθεια 30 laptop, τόσων δηλαδή όσοι και οι γιατροί. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με σχετικές χορηγίες φορέων (ήδη προσφέρθηκε το Επιμελητήριο Κιλκίς). Ακολούθως, όπου είναι δυνατόν, θα επιχειρηθεί η σύνδεση με το Διαδίκτυο, όπου αυτό είναι δυνατόν. Εξυπακούεται, ότι μέσα στο γενικότερο σχεδιασμό υπάρχει η πρόβλεψη για τη διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του Δικτύου μέσω του οποίου θα γίνεται η συνταγογράφηση, τονίζει η Αντιπεριφέρεια.

Σχολιάστε