My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ειρ. Αγαθοπούλου: Δεν ξέρω αν θα έμενα ή θα έφευγα!

Συνέντευξη της βουλευτή στο NEWS247 για τους στόχους της αλλά και για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

“Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι τα νέα μυαλά φεύγουν για το εξωτερικό. Ακόμα και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να απαντήσω στο αν θα έμενα ή αν θα έφευγα από τη χώρα”, λέει στη συνέντευξή της η κ. Αγαθοπούλου. Ολόκληρο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου γεννήθηκε το 1985 στο Κιλκίς και είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς που εξελέγη από το νομό της.

Η νεαρή βουλευτής προέρχεται από οικογένεια που εργάζεται στον τομέα της υγείας, καθώς ο πατέρας της είναι φαρμακοποιός ενώ η μητέρα της είναι βιολόγος.

Κάπως έτσι αποφάσισε κι εκείνη να ασχοληθεί με τη φαρμακευτική. Μάλιστα η Ειρήνη που έλαβε 2.000 ψήφους στο νομό της, μέχρι πρότινος εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση στον τόπο καταγωγής της.

Το 2009 αποφοίτησε από την Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια βρέθηκε στην Ιταλία (από το 2009 έως το 2011), όπου και εργάστηκε για 3 μήνες στον τομέα δημιουργίας φυτικών βαμμάτων.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2010, ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο της Πίζας, με αντικείμενο τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά. Το 2011-2012, παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη μαθήματα της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Ωστόσο, η μεγάλη της αγάπη εκτός από την φαρμακευτική, ήταν και η ενασχόληση με τα κοινά που τελικά, την κέρδισε.

Από τις καταλήψεις του 2004 στις οποίες συμμετείχε ενεργά έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια, και τώρα είναι έτοιμη από τα έδρανα της Βουλής να δώσει τον δικό της, νέο αγώνα.

Η πρώτη φορά στη Βουλή

Όπως η ίδια δήλωσε στο NEWS247, μέχρι πριν από ένα χρόνο που ακόμα δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της δεν είχε ενταχθεί σε κάποιο κόμμα. “Ήμουν ανένταχτη, αλλά πέρυσι το καλοκαίρι βλέποντας τη δύσκολη κατάσταση, μπήκα στα βαθιά και προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, εντάχθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η πρώτη της εντύπωση από το νέο περιβάλλον στο οποίο πλέον θα δραστηριοποιείται, ήταν όπως λέει “ομολογουμένως περίεργη και κάτι το πρωτόγνωρο για μένα”.

Ωστόσο, μετά την πρώτη αναγνώριση του χώρου και των προσώπων, όπως μας είπε αισθάνθηκε “περήφανη για το ότι βρέθηκα εκεί. Σκέφτηκα ότι από τη στιγμή που μπαίνεις στη Βουλή, ο μύθος καταρρίπτεται και το βλέπεις πλέον σαν δουλειά. Είναι ένας χώρος εργασίας όπου πρέπει να παλέψεις”.

Η προσωπική πολιτική της δράση θα εστιάσει περισσότερο στο κομμάτι της ανεργίας και της υγείας που είναι κοντά στο αντικείμενο της. Παρόλα αυτά, θα αναλάβει καθήκοντα από την επόμενη εβδομάδα και μετά και κατόπιν ενδοκομματικής συνεννόησης.

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν θα την αφήσουν ασυγκίνητη τα προβλήματα του τόπου της, του Κιλκίς, τον κόσμο του οποίου άλλωστε εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο. “Είμαι σαφώς ευαισθητοποιημένη στο ιατροφαρμακευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να τιμήσω τη θέση που μου δίνεται και να κάνω το καλύτερο που μπορώ και για τον τόπο μου”.

Σε ότι αφορά τη διαμάχη που ξέσπασε για το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δε φέρει ευθύνη και δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δέχτηκε τα βέλη. Κάποιος άλλος άλλωστε ήταν κυβέρνηση και ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση”.

Για τη Χρυσή Αυγή

Σύμφωνα με τη νεαρή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, “δεν είναι θετικό να δίνεται βήμα στη βία και τον φασισμό. Καλό είναι το θέμα να μη συζητιέται. Ας δείξουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τα χαρακτηριστικά τους μέσα στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Ελπίζω απλά να είναι διαφορετικά από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα και έξω”.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μεγάλο μέρος από το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή προέρχεται από τη νεολαία στην οποία άλλωστε ανήκει και η ίδια, είπε χαρακτηριστικά: “Νομίζω πως ήταν μια ψήφος άγνοιας. Επιβεβαιώνεται αυτό που λένε ότι κάθε είδους προβολή είναι καλή προβολή”.

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές

Το εκλογικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που αναδείκνυε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική δύναμη, θα ανάγκαζε σύμφωνα με την Ειρήνη την αριστερά να επαναδιαπραγματευτεί και να θέσει νέους όρους για να συγκυβερνήσει. “Πιστεύω πως οι συσχετισμοί θα ήταν διαφορετικοί. Οι πιέσεις του κόσμου θα καθιστούσαν μια κυβέρνηση αριστεράς μονόδρομο”.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, είπε: “Σχολιάζω συνολικά τη στάση των τριών. ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κανείς από τους τρεις δεν έμεινε πιστός στις προγραμματικές του δηλώσεις”.

Στη συνέχεια είπε: “Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πρώτης προεκλογικής περιόδου, ήταν να ωθήσει σε μια περισσότερο κοινωνική κατεύθυνση. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεγαλύτερη δύναμη να το κάνει και να ασκήσει τις πιέσεις που χρειάζονται. Για να αναπνεύσει λίγο ο κόσμος”.

“Ψήφος ελπίδας η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ”  

Σχολιάζοντας το ποσοστό ρεκόρ που έλαβε το κόμμα της, είπε στο NEWS247. “Σίγουρα είναι μία ψήφος που δείχνει ότι η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει και ο κόσμος ψάχνει κάτι διαφορετικό που θα του δώσει ελπίδα”. Πως διαμορφώνεται το πολιτικό πεδίο πλέον;

“Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες, όλοι ψηφίζουν πλέον με όρους αξιοπρέπειας και κίνητρα επιβίωσης. Πιστεύω πως έτσι θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα. Ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος και χρειάζεται ελπίδα”.

Η επόμενη ερώτηση ήταν αν η νέα κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αυτή την εξαθλίωση και εν τέλει θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου επί της ουσίας.

“Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο”, απάντησε και συμπλήρωσε. “Από την επιστολή Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής φάνηκε ότι δεν υπάρχει καν μια προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης”.

“Θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από την πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση, το αν θα εξαντλήσει την τετραετία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή δεν αντέχει άλλα μέτρα σαν τα προηγούμενα. Η νέα συγκυβέρνηση πρέπει να έχει αυτό σαν γνώμονα και να προχωρήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάντα εκεί να αντιμάχεται για την αξιοπρέπεια του κόσμου”.

Επίσης, απέκλεισε από μέρους της κάθε περίπτωση συμμετοχής του κόμματος της στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.

Το ζήτημα της ανεργίας

Τέλος, σχολιάζοντας το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα είπε.

“Αυτή τη στιγμή, αν θέλουμε να έχουμε μια προοπτική ανάπτυξης της χώρας, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την ανεργία, αλλά αν πραγματικά ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Τομείς για τους νέους υπάρχουν πολλοί προς ανάπτυξη.

Δεν υπάρχει όμως σοβαρός προγραμματισμός. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι τα νέα μυαλά φεύγουν για το εξωτερικό. Ακόμα και εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να απαντήσω στο αν θα έμενα ή αν θα έφευγα από τη χώρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται προσπάθεια για αλλαγή”.

Σχολιάστε