My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Αίθουσα “Β. Μακρίδης” σε έκθεση

Φίλοι, συνταξιούχοι συνάδελφοι του σπηλαιοερευνητή Βασίλη Μακρίδη αλλά και πολίτες ανηφόρισαν χθες το πρωί στο Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου και επιβράβευσαν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα την πράξη της Δημοτικής Αρχής να ονοματοδοτήσει την Παλαιοντολογική Έκθεση σε αίθουσα ‘’Βασίλειος Μακρίδης’’ σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στην ευρύτερη ανάδειξη και προβολή του Σπηλαίου Κιλκίς, σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα του οποίου εκτίθενται στον χώρο της έκθεσης.

Τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας έκανε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αφού προηγουμένως εξήρε το ήθος και την εργατικότητα του συνταξιούχου εδώ και ενάμισυ χρόνο δημοτικού υπαλλήλου Κιλκίς. Ο Βασίλης έκανε το Σπήλαιο δεύτερο σπίτι του και με τη δουλειά του συνέβαλε στο να αναδειχθεί σε σημαντικό αξιοθέατο της πόλης μας. Με την ονοματοδοσία της αίθουσας ‘’Βασίλειος Μακρίδης’’’ του παραδίδουμε και τα κλειδιά του σπιτιού. Η αποδιδόμενη τιμή εν ζωή είναι η ελάχιστη οφειλή για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο του με αγάπη και ακεραιότητα.

Η καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά επαίνεσε την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και μίλησε με λόγια καρδιάς για τον Κιλκισιώτη σπηλαιοερευνητή και επί σειρά ετών άξιο συνεργάτη της. Ήταν μια δίκαιη απόφαση είπε για την ονοματοδοσία της Παλαιοντολογικής Έκθεσης, το εκτιθέμενο υλικό της οποίας προέρχεται από απολιθώματα του Σπηλαίου Κιλκίς που ανακάλυψε ο κ. Μακρίδης, με μοναδικό έκθεμα στην Ελλάδα την ασιατική στικτή ύαινα και προσέθεσε ότι του χρωστάει την επαγγελματική της καριέρα. Για το Σπήλαιο και τους θησαυρούς που κρύβει ανέφερε, τέλος, ότι διανοίγονται ενδιαφέροντες ορίζοντες στην επιστημονική του αξιοποίηση καθώς προσφέρεται ως ελκυστικό αντικείμενο των φοιτητικών διατριβών.

Στην εθελοντική στάση ζωής του κ. Μακρίδη που λειτουργεί ως πρότυπο μίμησης στάθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης ενώ την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του σπηλαιανθρώπου εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου ‘’Μαστόδοντας Νεοκαισάρειας Πιερίας Σάββας Τσεντίδης για τις σπηλαιολογικές ανασκαφές που επιχείρησε στην περιοχή οι οποίες έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα. Συγκινημένος και δωρικός στο λόγο του,

ο Βασίλης Μακρίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κιλκίς και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμητική ενέργεια που αποδίδεται στο πρόσωπό του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με την υπ’ αριθ 64/2022 απόφασή του αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Μάκη Ιωσηφίδη σχετικά με την ονοματοδοσία της αίθουσας Παλαιοντολογικής Έκθεσης σε αίθουσα ‘’Βασίλειος Μακρίδης’’ ενώ ανάλογη ομόφωνη απόφαση ( είναι η υπ΄αριθ12/2022) έλαβε και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς.

Την τελετή ονοματοδοσίας διαδέχθηκε η ξενάγηση του κοινού από την κυρία Τσουκαλά στην Παλαιοντολογική Έκθεση, στα πετρώματα και στη συλλογή βοτάνων και φυτών, δωρεά του γεωπόνου Βασίλη Ιωαννίδη.

Σχολιάστε