My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Τα είπε με παράγοντες και φορείς

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς του νομού Κιλκίς είχε σήμερα Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών υπέρ του εμβολιασμού.

Χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτριο Κυριακίδη, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Το δίλημμα είναι σαφές: Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Και το δεύτερο γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, καθώς προελαύνει η μετάλλαξη Δέλτα. Τώρα, όμως, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν πριν ένα χρόνο, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού περιβάλλοντός μας.

Ζήτησα από τον δήμαρχο να συνεχίσει, όπως ήδη κάνει, την προσπάθεια να περάσει στην τοπική κοινωνία, το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Είναι ανάγκη να ενημερωθούν οι πιο δύσπιστοι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση για νέο καθολικό lockdown, κάτι που θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναλάβει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Γουμένισσας και τοποτηρητή της Μητρόπολης Κιλκίς κ. Δημήτριο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς όπου ευχαρίστησε τα στελέχη της “για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν”.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο κ. Καλαφάτης ευχαρίστησε το προσωπικό και τη διοίκηση, επαναλαμβάνοντας ότι «το μόνο ασφαλές αντίδοτο κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών προέδρευσε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας στο Επιμελητήριο Κιλκίς, δηλώνοντας ότι από το υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί στο νομό Κιλκίς για τη στήριξη επιχειρήσεων, παραγωγών και εργαζομένων 98 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,5 εκατ. ήταν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

“Έχουμε στη φαρέτρα μας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους. Ήδη χρηματοδοτούνται έργα στην Περιφερειακή Ενότητα από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης -με προτεραιότητα το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα. Στο μεταξύ, μπήκε σε εφαρμογή – αφού εγκρίθηκε από το Ecofin- το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ”, πρόσθεσε.

Ο κ. Καλαφάτης επισκέφθηκε και το Τελωνείο Ευζώνων, όπου δήλωσε ότι “οι αποφάσεις για τις διελεύσεις βασίζονται στους κανόνες που αφορούν στην υγεία τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών».

Τέλος, ο υφυπουργός επισκέφθηκε και επιχειρήσεις του Κιλκίς, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις εγκαταστάσεις της εταιρείας παραγωγής παγωτών Torre – Cooperlat ABEE, της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής Φαίδων Α.Ε., της Κεραμουργίας Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), της βιομηχανίας κουφωμάτων αλουμινίου ELVIAL και της EURIMAC.

Σχολιάστε