My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ήταν απλώς ημέρα Πέμπτη…

Της Βούλας Κεχαγιά.


Πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ήταν απλώς Πέμπτη. Αντε, μια βροχερή Πέμπτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησε την επίσημη παρουσίαση του σήματος των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων –Macedonia the GReat με C και όχι Κ παρακαλώ (άτιμο Google) και παρεμπιπτόντως συναντήθηκε και με τον Ζόραν Ζάεφ. Αυτήν τη φορά όχι στη Νέα Υόρκη, αλλά στη Θεσσαλονίκη, την καρδιά της Μακεδονίας.

Φαίνεται όμως ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε. Ούτε ένας μακεδονομάχος με σάρισα δεν εμφανίστηκε απειλητικά στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου για να υπενθυμίσει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η Μακεδονία είναι μία και η Ιστορία δεν παραχαράσσεται…

Καλά, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας τον αγνόησαν εντελώς. Ενδεχομένως η ανεξέλεγκτη κατανάλωση χοιρινού τις προηγούμενες ημέρες να είχε προκαλέσει βαρυστομαχιά ή να είχε καταστείλει τα πάθη όσων μιλούσαν για ξεπούλημα της Ιστορίας και της πατρίδας. Η αίσθηση του καλοψημένου σουβλακίου στον ουρανίσκο είναι γλυκιά, ίσως όχι τόσο γλυκιά βέβαια όσο εάν τρως ξύλο στο πανεπιστήμιο από τα ΜΑΤ.

Εκεί ενδεχομένως κάποιος δεν τα ξεχνά σε μία ημέρα όλα, αλλά «χτίζει» τη μνήμη του. Ούτε καν δηλώσεις για όπλα μαζικής καταστροφής και οπλισμό που εντοπίστηκε στην ΑΣΟΕΕ και διατίθεται για τον πόλεμο στη Συρία δεν πρέπει να διαγράφονται διότι αποτελούν μνημεία, στην πιο αθώα εκδοχή, ελαφρότητας.

Την ώρα που όλα αυτά διατρέχουν την καθημερινότητά μας κυρίως σε επίπεδο τρολαρίσματος και επιδερμικής ενημέρωσης, έρχονται οι Financial Times να θυμίσουν ότι περίεργα πράγματα γίνονται σε αυτήν τη χώρα. Και είναι και πάλι ημέρα Πέμπτη. Ο Φρουζής αγορεύει στην προανακριτική σαν να είναι κατήγορος και όχι κατηγορούμενος και οι περισσότεροι ασχολούνται με τη «Βικτώρια» και το πέρασμά της. Για το άρθρο ενός κορυφαίου ξένου Μέσου που στηλιτεύει το γεγονός πως με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πέρα βρέχει…

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως το ημερολόγιο λειτουργεί σαν αφύπνιση. Και θυμίζει πως προχθές ήταν η επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Άρθρο στο ethnos.gr

Σχολιάστε