My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ήλθε, άκουσε, μίλησε και θα …προωθήσει!

saxinidis-tonikidisα προβλήματα των επιχειρήσεων του νομού, ο κ. Σαχινίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης είδε χθες Κυριακή τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, στονεπισήμανε ότι τα προβλήματα των επιχειρήσεων του νομού, που είχαν συζητήσει επί υπουργείας του, παραμένουν και σήμερα και μάλιστα με ιδιαίτερη όξυνση.

Από τον κ. Τονικίδη τέθηκε επίσης το ζήτημα της τεράστιας ζημιάς που υφίσταται η αγορά του νομού από την διαφορά της τιμής των καύσιμων με αυτή στη FYROM.

Στην απάντησή του, ο  κ. Σαχινίδης δεσμεύτηκε για το πρώτο θέμα αυτό που δεσμεύονται όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές: ότι θα προβεί “στις απαραίτητες κοινοβουλευτικές δράσεις ώστε τα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου να προωθηθούν με συλλογικές παρεμβάσεις, αφού είναι περίπου τα ίδια σε όλη τη χώρα”. Όσο για το δεύτερο θέμα, δεν έγινε γνωστή καμιά …δέσμευσή του.

Η συνάντηση έγινε στο κτήριο του Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Σαχινίδη στη προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κιλκίς.

 

Σχόλια
One Response to “Ήλθε, άκουσε, μίλησε και θα …προωθήσει!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας οι νύν και οι πρώην υπουργοί, αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές είναι παροιμιώδης. Διαπιστώσεις επι διαπιστώσεων, αοριστολογίες και ενίοτε υποσχέσεις επι υποσχέσεων. Καμμία δέσμευση, κανένα σοβαρό σχέδιο, ωχαδερφισμός, κομματοκρατία, πολιτικός τυχοδιωκτισμός, υποκρισία, εξουσιολαγνεία και… απο δώ πάν’ κι’ οι άλλοι. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η ολοκληρωτική οικονομική αφαίμαξη με τερατώδεις φορολογικές επιδρομές επι εχόντων, αλλά κυρίως επι μή εχόντων. Ετσι και η επίσκεψη του Σαχινίδη δεν θα μπορούσε ασφαλώς να αποτελέσει εξαίρεση. Επισκέφθηκε απο σπόντα το επιμελητήριο, λόγω της προσυνεδριακής εκδήλωσης του Πασοκ και μεταξύ τυρού και αχλαδιού είπε να κάνει και επικοινωνιακό παιγνίδι μαζί με τον πρόερδρο του επιμελητηρίου. Σιγά μην ερχόταν αλλιώς. Δεν πάν να κουρεύονται οι μαγαζάτορες με τα γνωστά προβλήματά τους, αυτοί τώρα θα πληρώσουν και τα μαλλιά της κεφαλής τους, έχουν δεν έχουν. Αυτή λοιπόν είναι εν ολίγοις η βαθιά “φιλοσοφημένη” αντιμετώπισή τους… πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Μόνο που ο Σαχινίδης και ο κάθε Σαχινίδης δεν υπολογίζει δύο παραμέτρους, οι οποίες μ’ αυτά και μ’ αυτά, μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα στο εδώ και μή παρέκει. Δηλαδή, αφ’ ενός να δούν την ύφεση να βαθαίνει τόσο που τα κρατικά έσοδα συνεχώς θα υστερούν αφού οι επιχειρήσεις θα υπολειτουργούν ή θα κλείνουν αυξάνοντας έτι περαιτέρω την ανεργία και αφ’ ετέρου όταν δεν θα υπάρχει λέπι στις τσέπες των απλών ανθρώπων απο την άκρατη φορολογία και την ακρίβεια, να φουντώσει η αγανάκτηση στην κοινωνία. Το δέ ζήτημα της καταναλωτικής μετανάστευσης προς την Βουλγαρία και τα Σκόπια δεν πρόκειται να το αντιμετωπίσουν, πρώτον γιατί δεν διαθέτουν την πολιτική βούληση(ποιός ασχολείται τώρα) και δεύτερον διότι λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα της οικονομικής ασφυξίας και έτσι μειώνει ως ένα βαθμό την δυσαρέσκεια του κόσμου στην Βόρεια Ελλάδα, αδιαφορώντας βεβαίως για τους διαφυγόντες φόρους( κατα τα άλλα κόπτονται για την φοροδιαφυγή), απο την δραματική μείωση της ντόπιας κατανάλωσης.
    Ας πορευτούν λοιπόν κατ’ αυτόν τον απερίσκεπτο τρόπο οι κυβερνώντες, αλλά ως προς τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς να μην αισιοδοξούν οτι να βρούν καταννόηση και συμμάχους, τουλάχιστο μέσα στην χειμαζόμενη κοινωνία των σκεπτόμενων πολιτών.

Σχολιάστε