My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έχασε καθηγητή το 2ο Γυμνάσιο

Για πέμπτη εβδομάδα το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς μένει χωρίς εκπαιδευτικό για τα μαθήματα της Βιολογίας και Χημείας καθώς ο εκπαιδευτικός που ανέλαβε τη διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων αποσπάσθηκε  στη μέση της χρονιάς (12 Μαρτίου).

Αυτό αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η απόσπαση έγινε για τη στελέχωση του ΕΚΦΕ, μιας δομής “που σε καμιά περίπτωση δεν  έχει  αντίστοιχη βαρύτητα και δε θα έπρεπε να προκρίνεται σε σχέση με τη διδασκαλία των μαθημάτων στην τάξη”.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί έγκαιρα (προ διμήνου) από τη διεύθυνση του σχολείου όταν διαφαινόταν η αρνητική εξέλιξη του θέματος και ζητήθηκε η παραμονή του εκπαιδευτικού μέχρι την αντικατάστασή του, ωστόσο για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Στην ανακοίνωσή του, το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς αναφέρει και τα εξής:

“Το θέμα είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης σχεδιασμού με την οποία αντιμετωπίζονται θέματα λειτουργίας των σχολείων με τεράστιο κόστος για τους μαθητές. Οι στελέχωση αυτών των δομών θα έπρεπε να γίνεται την θερινή περίοδο για να αποφεύγονται

Ο Σύλλογος των Γονέων και συνολικά η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις συνέπειες αυτής της έλλειψης τόσο στην  δημιουργία δυσαναπλήρωτου κενού στο μαθησιακή διαδικασία όσο και στην γενικότερη αναστάτωση που προκαλείται στη λειτουργία του σχολείου. Είναι προφανές ότι αν καθυστερήσει λίγο ακόμη η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού τα αποτελέσματα θα είναι μη αναστρέψιμα καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο του διδακτικού έτους.” 

Σχολιάστε