My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Έρχεται η Frontex στην Ειδομένη

Χτες Πέμπτη η Frontex συμφώνησε με την Ελλάδα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου οι υπάλληλοι του οργανισμού θα συνεργαστούν στην καταγραφή των μεταναστών. Η ανάπτυξη στην περιοχή των πρόσθετων υπαλλήλων θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

frontex-001Παράλληλα, σε χρονικό διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών θα αποφασίσει η Frontex την αποδοχή ή όχι του χτεσινού αιτήματος της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού RABIT.

Όπως ανακοινώθηκε χτες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιβεβαιώνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Frontex, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για την ανάπτυξη της Ομάδας ‘Αμεσης Επέμβασης της Frontex (RABIT) στα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός παρέχει ταχεία επιχειρησιακή συνδρομή σε ένα κράτος-μέλος που αντιμετωπίζει επείγουσες και ειδικές μεταναστευτικές πιέσεις στα εξωτερικά του σύνορα.

Ήδη, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» η Frontex επιχειρεί στο Αιγαίο με 16 σκάφη, δύο ελικόπτερα και 195 υπαλλήλους.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε