My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Έρευνα για την ποιότητα νερού

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχεύτεσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα για την ποιότητα του νερού.

Έπειτα από την πρώτη παραλαβή σύγχρονου εξειδικευμένου εξοπλισμού για την ανάλυση του νερού και την αντίστοιχη εκπαίδευση του προσωπικού, που έγινε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το 2022, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) παρέλαβε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ENICBCMEDProgramme,  ένα επιπλέον σπουδαίο «εργαλείο».

Το ΔΙΠΑΕ, σε συνεργασία  με τη ΔΕΥΑΚ θα εγκαταστήσουν ένα σύστημα μέτρησης και ελέγχου ελεύθερου χλωρίου σε τρεις δεξαμενές της περιοχής του Κιλκίς. Μέσω του συστήματος θα πραγματοποιηθεί η παρακολούθηση των επιπέδων χλωρίου του νερού σε πραγματικό χρόνο, έχοντας τη δυνατότητα προσδιορισμού και μετάδοσης των σχετικών μετρήσεων μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Αυτό θα παρέχει ακριβή δεδομένα για την ποιότητα του πόσιμου νερού δίνοντας χώρο για πιθανές παρεμβάσεις (εφόσον απαιτούνται), για τη διαφύλαξη των επιπέδων ποιότητας του νερού.

Πρόθεση των εταίρων είναι να μεταφερθεί μελλοντικά η εμπειρία και η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί μέσω της υλοποίησης του έργου και στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, εστιάζοντας στους τομείς υδάτινων πόρων και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. νεολαία, άνεργα άτομα κ.ά.). Στον απώτερο αυτό στόχο θα συμβάλει η εμπειρία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, που είναι και ο συντονιστής του έργου MED-QUAD.

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.

Σχολιάστε