My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έργο οπτικών ινών στο Κιλκίς

Το πρώτο άνοιγμά της εκτός Θεσσαλονίκη, καθώς έχει ξεκινήσει έργα εκσκαφής για την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών στη πόλη του Κιλκίς, έκανε η εταιρία Hellenic Cable Networks (HCN) με έδρα την”συμπρωτεύουσα”. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρόκειται για ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών της HCN, η οποία είναι θυγατρική της αυστριακής JM-DATA GmbΗ, παρόχου καλωδιακού Internet και τηλεόρασης.

Η HCN ξεκίνησε την κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2012, από την περιοχή της Καλαμαριάς με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της γρήγορο και αξιόπιστο Internet και ψηφιακή καλωδιακή τηλεόραση. Πλέον ο βασικός κορμός του δικτύου καλύπτει 50 χλμ με το ύψος των επενδύσεων μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Οι οπτικές ίνες είναι το πιο σύγχρονο είδος καλωδίωσης εξασφαλίζοντας εξαιρετικά υψηλή ποιότητα ψηφιακού σήματος με εκπληκτική σταθερότητα. Η σύνδεση με οπτικές ίνες επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση της γραμμής από πολλαπλούς χρήστες χωρίς όμως να επηρεάζεται η ταχύτητα.

Με 2.000 ενεργούς συνδρομητές σήμερα το δίκτυο της εταιρείας καλύπτει την Καλαμαριά και την Ανατολική Θεσσαλονίκη (Χαριλάου, Τούμπα, Ανάληψη), καθώς και περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης πάνω από την οδό Εγνατία. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να καλυφθούν οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο Θεσσαλονίκης και το 2018 να ξεκινήσει η επέκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Κατερίνη και τα Τρίκαλα.

Πηγή: voria.gr

 

Σχολιάστε