My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έπεσαν οι μάσκες!

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Η περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων και ειδικά η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένα γεγονός κατ’ αρχάς ελπιδοφόρο. Την ίδια ώρα όμως δημιουργείται εύλογη ανησυχία εξαιτίας ορισμένων κινδύνων που ελλοχεύουν, στη διόλου απίθανη περίπτωση που οι επίμαχες αποφάσεις παρερμηνευτούν.

Στα θετικά της εξέλιξης είναι η διαφαινόμενη πτωτική πορεία της πανδημίας. Αναμφίβολα, η σταδιακή ύφεση που καταγράφεται σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους από κορονοϊό είναι κάτι που προφανώς συνυπολόγισαν επιστήμονες και αρμόδιες αρχές, ανάβοντας το πράσινο φως ουσιαστικά για το τέλος όσων απαγορεύσεων είχαν απομείνει.

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν ολέθριο για τις μέχρι τώρα προσπάθειες, τις στερήσεις και την υπομονή που έχει επιδείξει η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, να θεωρηθούν οι εν λόγω ανακοινώσεις ταυτόσημες με την οριστική λήξη του συναγερμού και άρα με την πλήρη υποχώρηση της πανδημίας.

Κρίνοντας πάντως από τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε δρόμους, καφετέριες, εστιατόρια και παραλίες (όσοι βρέθηκαν του Αγίου Πνεύματος σε παραθαλάσσια μέρη και νησιωτικούς προορισμούς μπορούν να το επιβεβαιώσουν), οι φόβοι αυτοί ενισχύονται από τη λανθασμένη αίσθηση που τείνει να επικρατήσει στον κόσμο ότι έχουμε ήδη ξεμπερδέψει με τον κορονοϊό!

Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε όντως φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, ωστόσο απέχουμε πολύ από αυτό το επίπεδο. Ο ιός δυστυχώς εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και το τείχος ανοσίας αργεί ακόμη να χτιστεί, ώστε να μπορούμε να αισθανόμαστε πραγματικά ασφαλείς και προστατευμένοι. Κατά συνέπεια, μπορεί οι μάσκες να βγαίνουν υπό προϋποθέσεις, αλλά η υπερβολική χαλάρωση είναι προς το παρόν απαγορευμένη, αν θέλουμε φυσικά να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και νέες καταστροφικές καραντίνες.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε