My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ένας στους τρεις Κιλκισιώτες είναι πλέον άνεργος!

Η ανεργία στο νομό Κιλκίς έχει προ πολλού κτυπήσει κόκκινο, αφού όπως υπολογίζεται από το Εργατικό Κέντρο, οι άνεργοι στον ενεργό πληθυσμό ξεπερνούν το 35%, στο σύνολο ενός νομού που στο παρελθόν είχε μία από τις ισχυρότερες μεταποιητικές βάσεις στη Βόρεια Ελλάδα. 
Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Γιώργος Ιωαννίδης, μετριούνται πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζομένους τους σχετικά έγκαιρα, μέσα στο μήνα δηλαδή, ενώ η συντριπτική πλειονότητα οφείλει μισθούς τριών-τεσσάρων ακόμη και πέντε μηνών.
Στο νομό, όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, έχουν χαθεί πολλές εκατοντάδες θέσεων εργασίας την τελευταία διετία κυρίως. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και από αυτές που ακόμη είναι στην αγορά, λίγες έχουν σχετικά ομαλή λειτουργία. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι μία εταιρεία, ένα βαφείο, είναι ανοικτό και δουλεύει κανονικά, όταν λειτουργεί μία-δύο ημέρες την εβδομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μία εταιρεία λειτουργεί κανονικά, όταν οι εργαζόμενοι, επειδή μένουν απλήρωτοι για καιρό, βγαίνουν κατά κύματα σε επίσχεση εργασίας», τονίζει ο κ.Ιωαννίδης.
Επιλογή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς είναι να διατηρήσει μία προσεκτική στάση απέναντι στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην ασκηθούν μεγαλύτερες πιέσεις εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ώστε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για κάποια έστω βελτίωση της κατάστασης, σε περίπτωση που επί παραδείγματι,  το κράτος υλοποιήσει τις υποσχέσεις για επιστροφή ΦΠΑ.
Σε ό,τι αφορά την νέα εργασιακή πραγματικότητα, δεν έχει προχωρήσει η σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, αλλά κάποιες εταιρείες, στρέφονται στην πρόσληψη νέων κάτω των 25 ετών, προκειμένου να πετύχουν μείωση του εργατικού κόστους.

Πηγή:Voria.gr

Σχολιάστε