My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ένας Παράδεισος σε κίνδυνο

ierissos1

 Φωτογραφίες-βίντεο από Ιερισσό.

Το Σάββατο 25 Μαϊου 2013 στην Ιερισσό πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη συναυλία-συγκέντρωση-διαδήλωση για τους δυο φυλακισμένους Ιερισσιώτες. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της συναυλίας το σύνθημα «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» δονούσε την ατμόσφαιρα, ηλεκτρίζοντας τα συναισθήματα.

Φυσικά (αναμενόμενα άλλωστε) οι γκεμπελίσκοι των ΜΜΕ έκαναν γι άλλη μια φορά το κατάπτυστο καθήκον τους απέναντι στα αφεντικά τους. Στη διάρκεια της διατεταγμένης υπηρεσίας τους αναφέρθηκαν, στο παρεμπιπτόντως, και στη συναυλία με την «παρουσία 1.000 ατόμων». Αλλά δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν και τα βίντεο. Ο κόσμος (ανεξάντλητος σε πάθος) ήταν περίπου 10.000 άτομα. Δείτε τα δυο βίντεο από τη συναυλία (το ένα με τον Γιάννη Αγγελάκα και το άλλο με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου) και αισθανθείτε τη δύναμη και το πάθος του πλήθους.

Όσο με αφορά, ήταν η πρώτη φορά που «ανέβαινα» στην Ιερισσό. Και σας ομολογώ ότι ήταν εμπειρία ζωής. Ναι, έχει δίκιο ο Δένδιας που τους κατηγορεί (;) για «γαλατικό χωριό». Πράγματι έτσι είναι! Είχα πολλά χρόνια να δω (να αισθανθώ καλύτερα) τέτοια σύμπνοια, τέτοια αγωνιστικότητα που να αγκαλιάζει μια ολόκληρη περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν, συλλογικά και δημοκρατικά, σχεδόν ολόκληρο τον κατασταλτικό μηχανισμό της βόρειας Ελλάδας. Έχουν απολύτως ανάγκη τη συμπαράστασή μας: αυτή τη στιγμή (με το πολύμηνο «κάθισμα» του κινήματος στην υπόλοιπη χώρα) αποτελούν μια εστία πάλης και αντίστασης. Είναι οι δικοί μας Γαλάτες! Να τους υποστηρίξουμε λοιπόν γιατί έτσι υποστηρίζουμε και τους εαυτούς μας.

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: ο τόπος «εκεί πάνω» είναι ονειρεμένος. Αν υπάρχει ένας τόπος που του αξίζει η περιγραφή «παράδεισος» αυτός είναι η περιοχή γύρω από την Ιερισσό. Θα ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας να καταστραφεί για το χρυσάφι του Μπόμπολα.

 

Αλήθεια, εσείς, το καλοκαίρι αυτό, για διακοπές που θα πάτε;

Άγγελος Καλοδούκας – left.gr

 

Σχολιάστε