My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ένας απολογισμός για την Ειδομένη

Από την Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας της Ειδομένης δραστηριοποιείται από το 2009  στον χώρο του διαδικτύου (www.idomeni.gr) έχοντας σκοπό, μέσα από δημοσιεύματα, την προβολή του τόπου μας, την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν το χωριό και τη διαφύλαξη της πλούσιας ιστορίας της Ειδομένης του νομού Κιλκίς.

Οι προσπάθειές μας χαρακτηρίζονται από την αγάπη για τη γενέτειρά μας και την ανησυχία για τη φθίνουσα πορεία του τόπου μας. Η ομάδα μας έχει τον χαρακτηρισμό της «ανοιχτής ομάδας» σε κάθε ευαισθητοποιημένο πρόσωπο και βασίζεται στον εθελοντισμό.

Η πιο γνωστή ανθρωπιστική δράση μας είναι αυτή που αφορά την ανακύκλωση επίπλων, που μετά την παραλαβή τους προβαίνουμε στην επισκευή-συντήρησή τους, και την διάθεση αυτών Δωρεάν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλες δράσεις μας είναι η έκδοση ημερολογίων με φωτογραφίες του τόπου μας, τα οποία διατίθενται επίσης Δωρεάν.

Κάποιες δράσεις της ομάδας μας αφορούν τους μόνιμους κατοίκους: η εκτύπωση και δωρεάν διανομή καταλόγου τηλεφωνικών αριθμών του χωριού μας με χρήσιμα τηλέφωνα υπηρεσιών, η έκδοση και εκτύπωση ενημερωτικού φυλλαδίου για την προστασία των κατοίκων από επιτήδειους που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες (τα τελευταία διανεμήθηκαν Δωρεάν σε όλη την περιοχή των οικισμών Πλαγίων-Χαμηλού-Δογάνη-Ειδομένης-Φανού).

Δημιουργήσαμε ένα κάλεσμα για μια δράση που αφορούσε τους Κοινωνικούς Λαχανόκηπους, όπου όποιος ήθελε μπορούσε να καλλιεργήσει τον δικό του κηπάριο, κάτω από τις οδηγίες της ομάδας μας, με όρους συμμετοχής την βιολογική καλλιέργεια και διάθεση του 10% της παραγωγής στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας. Το κάλεσμα έμεινε ανεκπλήρωτο λόγω των χρονικών περιορισμών υλοποίησής του.

Στα πλαίσια αλληλοβοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, βρέθηκαν στην κατοχή μας ρούχα ελαφρώς μεταχειρισμένα με σκοπό να διατεθούν σε άπορες οικογένειες. Δυστυχώς ο χρόνος μας πάλι δεν ήταν αρκετός και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στο Δήμο Κιλκίς, ο οποίος έχει εγκαταστήσει κάδους ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων. Εκεί πήγαμε και τα αποθέσαμε, ώστε κάποιοι  συνάνθρωποί μας να βοηθηθούν. 

Συγχαίρουμε τον Δήμο του Κιλκίς για την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης, προωθώντας έτσι τον ανθρωπισμό και την περιβαλλοντική ευσυνειδησία. Ελπίζουμε το παράδειγμά του να το μιμηθούν και άλλοι δήμοι, ώστε να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στους δημότες τους ανεβάζοντας το δείκτη της ποιότητας ζωής σε αυτούς.

Τέλος εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, σε όλους αυτούς που συμμετείχαν ενεργά έως τώρα, στην ανακύκλωση επίπλων, στην διάθεση ρούχων, αλλά και σε εκείνους που ‘έδειξαν  ενδιαφέρον για τους κοινωνικούς λαχανόκηπους,  δείχνοντας έτσι την ευαισθησίας τους για το συνάνθρωπό τους.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας

Σχολιάστε