My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Έκθεση εργαστηρίων ενηλίκων στη “Τέχνη”

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης Σχεδίων, Ζωγραφικής και Μικτών Υλών των Εικαστικών Εργαστηρίων Ενηλίκων της ΤΕΧΝΗΣ, με το γενικό τίτλο ‘’Το πρόσωπο’’.

Ο Νικόλας Μπλιάτκας και ο Θάνος Στόκας είναι οι υπεύθυνοι των τμημάτων αυτών. Ο Νικόλας Μπλιάτκας, αναφερόμενος στις δημιουργίες των μαθητών των Εικαστικών Τμημάτων Ενηλίκων, λέει τα εξής

«Το πρόσωπο! Ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί οι περισσότεροι καλλιτέχνες, από τη ζωγραφική των σπηλαίων ως και τη σύγχρονη τέχνη.  Το πρόσωπο των άλλων, ανώνυμων ή επώνυμων, το δικό μας πρόσωπο, όπου καταγράφονται τα πιο προσωπικά συναισθήματα κοιτάζοντας βαθύτερα μέσα μας, το άψυχο πρόσωπο μέσα από το εκμαγείο και το προσωπείο με τις κρυμμένες αλήθειες, στάθηκε η αφορμή να κοιτάξουμε και μέσα στην ίδια την τέχνη. Πειραματιστήκαμε με ποικίλους εικαστικούς τρόπους,  για να εκφραστούμε και πέρα από τα καθιερωμένα υλικά και να ασκηθούμε στην απόδοση του μοντέλου είτε από το φυσικό είτε από τη φωτογραφία.

Ο θεατής καλείται να έρθει αντιμέτωπος  με τον καθρέφτη του….»

Τα εκτιθέμενα έργα θα σχολιάσει, στα εγκαίνια, ο Νικόλας Μπλιάτκας, και θα κάνει μια γενικότερη αναφορά στον τρόπο δουλειάς των εν λόγω εργαστηρίων, τα οποία λειτουργούν και ως φυτώρια μελλοντικών εικαστικών καλλιτεχνών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μαθητές των τμημάτων αυτών σήμερα είναι σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου 2012. Οι ώρες λειτουργίας της είναι:

Καθημερινά: 10 π.μ. έως12 μ.και 5 έως 8 μ.μ.

Σάββατο: 10 π.μ. έως12 μ.

Σχολιάστε