My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Έκανε πλάτες στα λαθραία του γιου του

Τελωνειακός που υπηρετούσε σε υπηρεσία του Κιλκίς καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος επειδή έκανε τα «στραβά μάτια» σε λαθραίες εισαγωγές ποτών που έκανε ο γιος του πριν έξι χρόνια.

Τα ποτά φαίνεται πως κατέληγαν στην κάβα ιδιοκτησίας της συζύγου του. Μάνα και γιος απηλλάγησαν καθώς προηγουμένως είχαν καταβάλει τους διαφυγόντες δασμούς για τα λαθρεμπορεύματα.

Ο 68χρονος τελωνειακός είχε συλληφθεί στη Δοϊράνη Κιλκίς από αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων κατηγορούμενος ότι τις ημέρες που ήταν υπηρεσία άφηνε όλη την του την οικογένεια να μεταφέρει λαθραία ποτά από τη γειτονική Βόρεια Μακεδονία, για να προμηθεύονται οι κάβες του νομού. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε από τυχαίο έλεγχο αστυνομικών του τοπικού τμήματος έξω από το Κιλκίς και στη συνέχεια διερευνήθηκε από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 39χρονος γιος του τελωνειακού κινούταν με το αυτοκίνητό του στις αρχές Μαΐου 2014 στην οδό Κιλκίς – Πετριτσίου. Στον τυπικό έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως μετέφερε 18 κούτες με 246 εμφιαλωμένα μπουκάλια ουίσκι και τζιν επώνυμων εταιριών, χωρίς να έχουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και έτσι συνελήφθη για λαθρεμπορία, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Από την πρώτη έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος λίγη ώρα νωρίτερα πέρασε τα σύνορα, καθώς αγόρασε τα ποτά από το κατάστημα αφορολογήτων και τα πέρασε από το τελωνείο Ευζώνων χωρίς έλεγχο, αφού εκείνη την ώρα στην υπηρεσία ελέγχου βάρδια είχε ο 68χρονος πατέρας του!

Στη συνέχεια συνελήφθησαν τόσο η 65χρονη σύζυγός του όσο και η 33χρονη κόρη του, οι οποίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο που προπορευόταν του 39χρονου για να τον ειδοποιεί για αστυνομικά «μπλόκα».

Πρωτόδικα η κόρη είχε αθωωθεί, ενώ καταδικάστηκαν μάνα και γιος. Στον τελωνειακό είχε επιβληθεί η ποινή κάθειρξης 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας, όμως το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο μετέτρεψε το αδίκημα σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και έπεσε στα μαλακά, καθώς του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

 Πηγή: karfitsa.gr

 

Σχολιάστε