My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Άφαντοι οι ψεκασμοί και στο βάθος…ιός του Νείλου!

kounoupiaΕνώ το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών έπρεπε να ξεκινήσει απ` τον Απρίλιο, κοντεύει να βγει κι ο Μάης κι οι ψεκασμοί παραμένουν άφαντοι! Και στο …βάθος καραδοκεί και πάλι ο ιός του Νείλου!

Η καθυστέρηση στις διαδικασίες των διαγωνισμών για το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών, σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία, έθρεψαν και φέτος τα κουνούπια, οι πληθυσμοί των οποίων είχαν αυξηθεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, αναφέρει η εφημερίδα “Μακεδονία” για την περιοχή της περιφέρειάς μας.

Η κατάσταση έχει γίνει ήδη αφόρητη για τους κατοίκους της υπαίθρου και κυρίως για όσους ζουν κοντά σε παράκτια υγροτοπικά συστήματα. Παρότι οι διαγωνισμοί ολοκληρώθηκαν στις 12 Απριλίου, εκκρεμεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου υποβλήθηκε ο φάκελος του έργου – ύψους 2,6 εκατ. ευρώ – για έλεγχο νομιμότητας.

Την ίδια ώρα οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας προγραμμάτιζαν να προβούν σε ψεκασμούς με δικά τους μέσα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπάρξει καμία δράση, καθώς οι δήμοι επικαλούνται την έλλειψη κονδυλίων.

Όσο για την Περιφέρεια, αποφάσισε τώρα να εκπαιδεύσει το προσωπικό της, που αποτελούν 150 περίπου υπηρεσιακοί παράγοντες Περιφέρειας και δήμων.

Επιστήμονες: Επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στο μεταξύ, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι αν οι ψεκασμοί δεν γίνουν άμεσα, θα ανακύψουν και προβλήματα για τη δημόσια υγεία, λόγω της δραματικής αύξησης που θα σημειώσουν οι πληθυσμοί των κουνουπιών. Επιπλέον, όπως αναφέρουν, τον Ιούνιο συνήθως εμφανίζεται και το κουνούπι Culex pipiens, το οποίο ευθύνεται για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σχολιάστε