My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Άφαντοι οι σχολικοί νοσηλευτές

Άμεση κάλυψη των κενών σε σχολικούς νοσηλευτές και στην ΠΕ Κιλκίς, ζητά το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης, η οποία συζητήθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, παρά τα όσα «διαφημίζονταν» από τον Αύγουστο, άφησαν 1,5 μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, μαθητές με σοβαρές ασθένειες χωρίς νοσηλευτή.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΤΕ Κιλκίς αναφέρονται και τα εξής:

“Οι σχολικοί νοσηλευτές αφορούν θέσεις για την παρακολούθηση μαθητών που πάσχουν από διαβήτη Τύπου 1, επιληψίες, αλλεργίες, δηλαδή νοσήματα που χρήζουν άμεσα εξειδικευμένης παρέμβασης, όμως ακόμα και σήμερα, μέσα Οκτώβρη, στα σχολεία παραμένουν παιδιά χωρίς παρακολούθηση, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την ίδια τους τη ζωή, προκαλώντας την απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι το 21% των αιτημάτων ακόμα δεν έχουν καλυφθεί, προσπάθησε να «δικαιολογήσει» τα κενά λέγοντας ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν για τις θέσεις. Βέβαια, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ουσία του προβλήματος, εξηγώντας ότι η κάλυψη των κενών θέσεων σχετίζεται και με «διοικητικούς και οικονομικούς περιορισμούς», αποκαλύπτοντας στην πραγματικότητα ότι όπως και η παιδεία έτσι και η υγεία των μαθητών μπαίνει στη λογική του «κόστους – οφέλους», άρα τα κονδύλια είναι περιορισμένα.

Εξάλλου, ακόμα και σήμερα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην ΠΕ Κιλκίς φτάνουν τα 90, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία τα κενά σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) παραμένουν πάνω από 150, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις, δημιουργώντας τμήματα των 28 μαθητών, για να εξοικονομήσει πόρους. Αποκαλυπτική της πολιτικής που ακολουθείται ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας σε εκπαιδευτικούς και γονείς που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις, ο οποίος ανέφερε ότι «κάποτε κάναμε μάθημα με 40 παιδιά και βγάζαμε επιστήμονες». Φανερώνεται για ακόμα μια φορά τι εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Και, όμως, σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να υπάρχουν στα σχολεία ιατρεία με προσωπικό, συνδεδεμένα με τα Κέντρα Υγείας κάθε περιοχής. Υπάρχουν οι δυνατότητες να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό σε σχολικούς νοσηλευτές, από τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές σε όλη τη χώρα. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική επιλογή της σημερινής, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να προσλάβουν όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και σχολικούς τροχομόνους, ώστε πραγματικά να είναι καλυμμένες όλες οι ανάγκες από την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων, και όχι όταν αυτές «κοστίζουν» να μπαίνει κόφτης από τις κυβερνήσεις.”

Σχολιάστε