My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρχισε ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ

Με στόχο τη πρώτη κωδικοποίηση και ιεράρχηση των προτάσεων των φορέων για την υλοποίηση έργων στο νομό Κιλκίς μέσω του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση στη Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

160704-ESPAKilkis1Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων, του Επιμελητήριου, των νοσοκομείων, των μητροπόλεων, της Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.α., καθώς και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθούν για την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, από τον κ. Τζιτζικώστα και τη Διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, Αγγελική Ωραιοπούλου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, για την Περιφέρεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η ενίσχυση των ευάλωτων και αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων.

160704-ESPAKilkis3“Πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε και στη νέα Προγραμματική Περίοδο η Περιφέρεια να καταγράψει ανάλογες επιτυχίες με την περίοδο 2007 – 2013, όταν αναδείχτηκε πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων με 114% και πρώτη σε πληρωμές έργων με εκταμιεύσεις 775 εκ. ευρώ στην Ελλάδα”, υπογράμμισε ο  κ. Τζιτζικώστας, γνωστοποιώντας ότι οι συνολικοί πόροι που θα εισρεύσουν στη Κ. Μακεδονίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο ξεπερνούν τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα που υλοποιήθηκαν στο νομό Κιλκίς στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ο περιφερειάρχης είπε ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού άνω των 20 εκ. ευρώ, κάνοντας μνεία στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Κιλκίς, στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, στο αποχετευτικό δίκτυο της Γουμένισσας, στον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων, στη κατασκευή νηπιαγωγείων με συνολικές πιστώσεις 1,5 εκ. ευρώ, στην αποκατάσταση του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Γουμένισσας κ.ά.

 

Σχολιάστε