My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Άνθρακας”, η εκμίσθωση γης με 5 ευρώ το στρέμμα!

Το πρόγραμμα διατυμπανίστικε σ` όλους τους τόνους κι, ομολογουμένως, οι αγρότες των περιοχών εφαρμογής του, όπως ο νομός Κιλκίς, το υποδέχτηκαν με ελπίδες και θετική διάθεση. Ο λόγος, για το περίφημο σχέδιο εκμίσθωσης γης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  έναντι 5 ευρώ το στρέμμα.

Ωστόσο, ο “θησαυρός” φαίνεται πως έχει αποδειχθεί «άνθρακας» για ορισμένους νέους αγρότες , καθώς τα παράπονα για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες και την ποιότητα της γης «πέφτουν βροχή» στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα, ο αρχικός ενθουσιασμός πολλών δικαιούχων, οι οποίοι είδαν τα ονόματά τους ανάμεσα σε αυτά που κληρώθηκαν για την ενοικίαση αγροτεμαχίωνσύντομα μετατράπηκε σε απογοήτευση.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αγρότη απ` το νομό Θεσσαλονίκης στην ιστοσελίδα euro2day.gr: «Μόνο τυχερό μη με πεις που κέρδισα τα χωράφια»,λέει ο Γιώργος Σαλκίνης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες έκανε δηλώσεις στα κανάλια και τις εφημερίδες για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, μετά την ανάδειξή του σε εκμισθωτή 60 στρεμμάτων στο χωριό Ελεούσα της Χαλκηδόνας. “Σήμερα αισθάνομαι ότι ήταν μια “φούσκα”. Υποτίθεται ότι είχαν πολλούς μήνες για να οργανώσουν σωστά το πρόγραμμα και τη διανομή της γης, αλλά, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωσή μου, όλα έγιναν πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό», λέει.

Ο Γ. Σαλκίνης στα χαρτιά εμφανίζεται δικαιούχος μιας έκτασης 60 στρεμμάτων, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή η γη που έχει στη διάθεσή του προς καλλιέργεια δεν αγγίζει ούτε τα 20 στρέμματαΤι ακριβώς συνέβη; «Στην αρχή, μου έκοψαν περίπου 10 στρέμματα, γιατί είπαν ότι θα περνούσε ο δρόμος από εκείνο το σημείο. Στη συνέχεια, μου έδωσαν μικρές εκτάσεις, συνολικά 20 στρεμμάτων, κατανεμημένες σε τρία διαφορετικά χωράφια, με αποτέλεσμα να μην μπορώ ούτε να σπείρω ούτε να βάλω μια αποθήκη», περιγράφει με αγανάκτηση.

Σχολιάστε