My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

“Άμεση λύση για ανεμβολίαστους”

Έξι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων κι ο Γιώργος Φραγγίδης, ζητούν «άμεση λύση στις αντιφατικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ».

Η ερώτηση προς του υπουργούς Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών Μ. Βορίδη έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί

Τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και τα ΚΔΗΦ, όπως και τα ΚΔΑΠ, αποτελούν σταθερό πυλώνα άσκησης κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ και εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, συμπληρωματικά στην εκπαίδευση, προσφέρουν υπηρεσίες στην καρδιά των αναγκών της οικογένειας, των γονέων και των ίδιων των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία.

Πρόσφατα, με εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπεται η απαγόρευση εισόδου σε ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και σε Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ) των ωφελούμενων, ενηλίκων και παιδιών με αναπηρίες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια στιγμή, οι μαθητές, που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, σύμφωνα με την παρ. 2, του άρθρου 3Α, της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 4187/Β’/10-9-2021), μπορούν να εισέρχονται στο Ειδικό ή Γενικό Σχολείο τους, όντας ανεμβολίαστοι και έχοντας διενεργήσει απλό́ τεστ κορωνοϊού.

Επειδή η απόφαση αποκλεισμού των ωφελούμενων των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ που δεν είναι εμβολιασμένοι έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων αυτών των οικογενειών και αυτών των δομών,

Επειδή είναι αντιφατικό στα Ειδικά Σχολεία και στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής, των οποίων ο πληθυσμός έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον πληθυσμό των ΚΔΗΦ και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, να δίνεται η δυνατότητα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό να πηγαίνει και με self ή άλλου είδους τεστ, αλλά η είσοδός τους να απαγορεύεται στα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Ποια είναι τα άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να αρθεί η άδικη διάκριση εις βάρος των ΑμεΑ μαθητών που, ενώ έχουν πρόσβαση στα σχολεία, αποκλείονται από την χρήση των υπηρεσιών των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ;

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την παροχή ολοκληρωμένης και εξειδικευμένης ενημέρωσης από ειδικούς, στις οικογένειες των ωφελούμενων των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ για την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού;»

Σχολιάστε