My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ώρα ευθύνης για την έμφυλη βία

Με τίτλο “έμφυλη βία – ώρα ευθύνης για τη Πολιτεία”, ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί ένα οικογενειακό δράμα που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να χωρέσει. Ένας σύζυγος και πατέρας, δολοφόνος της μόλις 20 χρονών συζύγου και μητέρας του παιδιού του. Μιας μητέρας που θα μεγάλωνε κι αυτή μαζί με το παιδί της. Μια οικογένεια κατεστραμμένη. Βύθισε σε βαρύ πένθος γονείς και αγαπημένους. Αφαίρεσε από το ίδιο του το παιδί τη γονική προστασία και θαλπωρή, κληροδοτώντας ένα ασήκωτο βάρος και αλλάζοντας για πάντα τη ζωή του.

Το 60% των ανθρωποκτονιών με θύματα τις γυναίκες προκαλούνται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον (τον σύζυγο, τον σύντροφο ή άλλο μέλος της οικογένειας). Μία παγκόσμια μάστιγα.

50.000 είναι περίπου οι γυναίκες στον κόσμο, που χάνουν τη ζωή τους μ’ αυτόν τον τρόπο.

50 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα εξαιτίας της ενδοοικογενειακής βίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την 5ετία 2013-2018 δολοφονήθηκαν στη χώρα μας 69 γυναίκες σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

1 στις 3 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποστεί σωματική βία από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

1 στις 2 γυναίκες έχει βιώσει ψυχολογική βία από τον σύντροφό της.

1 στις 8 γυναίκες έχει υποστεί οικονομική βία από τον σύντροφό της.

Από τα χειρότερα είδη βίας είναι η ενδοοικογενειακή, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον – που κανονικά αποτελεί ζώνη ασφάλειας και προστασίας – μετατρέπεται σε χώρο βασανισμού και φρικαλεότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική, διανοητική και ψυχική κατάσταση των θυμάτων.

Η γυναικοκτονία, δηλαδή η δολοφονία γυναικών και νεαρών κοριτσιών λόγω του φύλου τους, αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας σε βάρος των γυναικών.

Στην περίπτωση της Καρολάιν και της κάθε Καρολάιν που δεν τυγχάνει ανάλογης δημοσιότητας, υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο θύμα, το παιδί. Κι εδώ τίθεται το θέμα του ρόλου της Πολιτείας. Πώς προστατεύει και τι προνοεί για τα παιδιά που ξαφνικά, χάνουν όχι μόνο μητέρα αλλά και πατέρα; Πώς διασφαλίζεται το μέλλον, η ψυχική ισορροπία και ανάπτυξη των παιδιών, που λόγω ενός βίαιου και απροσδόκητου γεγονότος μένουν πεντάρφανα αλλάζει συθέμελα η ζωή τους; Έχουν ανάγκη την οικονομική και νομική υποστήριξη, την κάλυψη ψυχολογικών και ιατρικών αναγκών, τη βοήθεια για την εκπαίδευση και τη χορήγηση υποτροφιών, τη βοήθεια αργότερα στην αγορά εργασίας.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της; “

Σχολιάστε