My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ύποπτη σιωπή για τον Ιβάν

Του Τάσου Παππά.


Η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιτίθενται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και στον Τσίπρα με αφορμή το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο «Πρώτο Θέμα».

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Α. Τσίπρα και δηλώνει ότι του θυμίζει τον Β. Πούτιν. Τώρα αν αυτή η σύγκριση κολακεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι συζητήσιμο. Επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προβλέποντας ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Η αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η τροπολογία κυβερνητικού βουλευτή για την απαλλαγή των νέων ιδιοκτητών εταιρειών από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεταγενέστερο της πώλησης χρόνο και αφορούσαν παραβάσεις που είχαν γίνει στο μακρινό παρελθόν.

Η τροπολογία χαρακτηρίστηκε φωτογραφική υπέρ του κ. Σαββίδη και της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, η οποία περιήλθε στην κατοχή του το 2013. Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για την επιτομή της διαπλοκής, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη μίλησε για «ξετσιπωσιά». Κάπως έτσι έπαιξαν το θέμα και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Όποιος όμως διαβάσει τη συνέντευξη του κ. Σαββίδη θα διαπιστώσει ότι ο επιχειρηματίας αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της στον Α. Σαμαρά. Εγκαλεί με σκληρές εκφράσεις τον πρώην πρωθυπουργό γιατί δεν εμφανίστηκε στη Βουλή στην επίμαχη συνεδρίαση, αν και ήταν αυτός μαζί με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης του (Σίμος Κεδίκογλου, Ευρυπίδης Στυλιανίδης) που τον πίεσαν αφόρητα να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ για να μην πέσει στα χέρια Τούρκου επιχειρηματία.

Ο κ. Σαββίδης δηλώνει ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά υποχώρησε για εθνικούς λόγους αν και με στενά οικονομικά κριτήρια η επένδυση δεν ήταν συμφέρουσα.

Η κατηγορία είναι σοβαρή, αποσιωπάται από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και μέχρι αυτή τη στιγμή ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε τότε στην κυβέρνηση συνεργασίας (συνεπώς υπάρχει συνευθύνη) έχουν απαντήσει. Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός. Ενίοτε ισοδυναμεί με ομολογία ενοχής.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε