My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Όχι 23% στην Ιδιωτική Παιδεία”

Επιστολή για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Π. Τονικίδης, προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

tonikidisΗ επιστολή:

«Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. και η δεύτερη παγκοσμίως (μετά το Μπαγκλαντές) που επιβάλει έμμεσους φόρους στην εκπαίδευση.

Στην περίπτωση που η απόφαση αυτή δεν ανασταλεί η τουλάχιστον «παγώσει» έως ότου αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα που θα επιφέρουν τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, τότε πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. Ίσως είναι και η ταφόπλακα του συγκεκριμένου κλάδου με άγνωστες επιπτώσεις κυρίως στην επιδείνωση της ανεργίας.

Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μια τέτοια απόφαση θα επιβαρύνει υπέρμετρα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, των οποίων, τα παιδιά μετέχουν της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι αναγκαίο και βέβαιο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί οικονομίας και παιδείας θα κινηθούν άμεσα για να παγώσει το μέτρο, ώστε να υπάρξει ηρεμία για τη νέα περίοδο.»

Σχολιάστε