My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μορρυλίων Πόλις: Η ταινία -

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Όχι ο Μητσοτάκης κυρία,

…ο διπλανός του.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Ένας πρωθυπουργός μπορεί να διαψευστεί, να αναθεωρήσει απόψεις, να αλλάξει ρότα. Έχει δικαίωμα επίσης να κάνει λάθος υποστηρίζοντας στρατηγικές που πηγάζουν από την πολιτική του αντίληψη ή την ιδεολογία του. Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ένας πρωθυπουργός. Να χρησιμοποιεί συνειδητά το θυμικό και τα αντανακλαστικά του κόσμου, για να μετατρέψει τα εθνικά θέματα σε πεδίο εκλογικής του εξυπηρέτησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την απόφασή του να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο σε 12 μίλια από 6 που ήταν, απέδειξε πως για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, χρησιμοποίησε τα εθνικά θέματα μόνο και μόνο για να κατηγορήσει τους αντιπάλους του και να πάρει την εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε στη Βουλή δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (Ντόρας Μπακογιάννη, Κουμουτσάκου, Κικίλια, Συρίγου, Γεωργιάδη) που χαρακτήριζαν υποχωρητικότητα και προδοσία την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, να επεκτείνει στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Η προδοσία ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ξαφνικά εθνική θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε το θράσος να επιχειρηματολογήσει μάλιστα πως επί των ημερών του επεκτείνεται η Ελλάδα. Ένας μικρο-Ελευθέριος Βενιζέλος δηλαδή στο γυμνασμένο σώμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και τι έκανε ο πρωθυπουργός όταν του απέδωσαν πως η μετάπτωσή του από θέση σε θέση ήταν επικίνδυνη και αποδεικνύει σκοπιμότητα για να καταλάβει απλώς την εξουσία; Ως Μωυσής έκανε το θαύμα του. Είπε πως η ευθύνη για τις θέσεις της ΝΔ, δεν ανήκει στον ίδιο που ήταν Πρόεδρος της ΝΔ, αλλά στα στελέχη του. Η αδελφή του δηλαδή και οι οι υπόλοιποι επιφανείς του κόμματος ήταν υπεύθυνοι για τις θέσεις αυτές, αφού ο ίδιος δεν είχε πάρει θέση λόγο πολυπλοκότητας, όπως είπε που διέκρινε στο θέμα. «Όχι εγώ κυρία ο διπλανός μου» που ακούγεται συχνά στις αίθουσες των νηπιαγωγείων.

Ο Πρόεδρος του κόμματος τότε, δεν είχε θέση την οποία διαμόρφωναν άλλοι, ανεύθυνοι προφανώς αφού αποδέχθηκε πως ήταν τόσο λάθος. Και δεν είχε θέση μάλιστα γιατί ήταν πολύπλοκη υπόθεση. Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται με τις μη πολύπλοκες υποθέσεις, όπως τι μενταγιόν θα κρεμάσει στο λαιμό του ώστε να αποκαλυφθεί όταν βγάλει το πουκάμισο για να εμβολιαστεί σαν τον πρωταγωνιστή γερμανικής τσόντας της δεκαετίας του 80.

Ο Μητσοτάκης, δεν έχει το θάρρος να πάρει την ευθύνη για τις θέσεις του κόμματος και κυρίως θέλει να αποκρύψει την αθλιότητα στην οποία υπέπεσε, να χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ώστε να δημιουργήσει εικόνα προδότη και εγκληματία για τον αντίπαλό του και να εισπράξει τη δυσαρέσκεια από το κατασκευασμένο «εθνικό έλλειμα». Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την πιο αισχρή μορφή πολιτικής σπέκουλας, αυτή που βάζει στο τραπέζι θέματα εθνικής ευθύνης για να καρπωθεί πολιτικά.

Εδώ και ενάμισι χρόνο, σύσσωμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να τονίζει παντού στο εξωτερικό, πόσο καλή είναι η συμφωνία των Πρεσπών και να επιδίδεται σε επιθέσεις φιλίας στη Βόρεια Μακεδονία. Ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δήλωσε πρόσφατα πως αυτό που κυρίως εξασφάλισε η συμφωνία, ήταν η περιφρούρηση της Αρχαίας Ιστορίας των Ελλήνων αφού διαφυλάττει την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ιστορική αλήθεια για τον Μέγα Αλέξανδρο. Την ίδια ώρα ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας, δεν ανακοινώνονται καν στα Μέσα Ενημέρωσης οι επίσημες επαφές με τους παράγοντες της Βόρειας Μακεδονίας, για να μη φανεί πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αναγνώριση που τελικώς επιθυμούσε όπως είχε ομολογήσει και η κυρία Μαρία Σπυράκη στον Ζόραν Ζάεφ.

Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τους ψηφοφόρους του ως στρατό αφελών, τους οποίους μπορεί να οδηγεί στην ακρότητα, κουνώντας τσολιαδάκια και πανοπλίες, πατριωτισμό του μίσους και ψεύτικους εχθρούς. Εκτός από το ηθικό θέμα της εξαπάτησης και της χρήσης των ψηφοφόρων του, ο κάθε παρατηρητικός διακρίνει, τον κυνισμό και την ευκολία με την οποία μετέτρεψε την εθνική ευθύνη σε ρεσάλτο για την εξουσία.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι αναξιόπιστος πρωθυπουργός που αλλάζει θέσεις. Είναι επικίνδυνος και διχαστικός που μεταφέρει την μικροπολιτική ακόμη και στο πεδίο των εθνικών θεμάτων. Την ίδια ώρα φυσικά η Τουρκία, γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με έναν ηγέτη που είναι έτοιμος να εκχωρήσει για να διατηρήσει την εξουσία, έχει δημιουργήσει ένα status με το οποίο επιβάλλει τη συζήτηση εφ όλης της ύλης. Βάζει δηλαδή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέματα που ήταν εκτός διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα.

ΥΓ: Καλά ας υποθέσουμε πως ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ, θα χρησιμοποιήσει τη στολή του Μεγαλέξανδρου που φόραγε στα συλλαλητήρια, στις Απόκριες. Ο Αντώνης Σαμαράς τι θα κάνει την εθνική μεγαλοστομία του; Δεν φοριέται ούτε σε μασκαράτες.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε