My Twitter Feed

25 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Δίνουν τα δικαστικά σε ιδιώτες» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

24ωρη απεργία γιατρών του ΕΣΥ -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Δύσκολες μέρες για τη καθαρίστρια -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Προς κατάληψη όλων των σχολείων; -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Πυρ ομαδόν κατά Ανδρίτσου! -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

«Όχι εξόρυξη χρυσού σε Κιλκίς»

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού στο Κιλκίς επανέλαβε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς, όπου παρουσίασε τους υποψήφιους της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μανομενίδη.

Fwto_Tremopoulos_Kilkis_29-4-2014Ο Μ. Τρεμόπουλος ανακοίνωσε και τη στήριξη στο συνδυασμό  Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής «Αλλά… ΖΩ» της υποψήφιας δημάρχου Κιλκίς Ιωάννας Ρούσσου  στον οποίο μετέχουν και οι βιοκαλλιεργητές Κωνσταντίνος Τσαντσάρης και Μαριγώ Δημουλά. Στη συνέντευξη  Τύπου, επίσης, συμμετείχαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι  Αστέρης Μούζας, Ζήσης Φώντας.

Επιπλέον η αντιπροσωπεία της Οικολογίας-Αλληλεγγύης με επικεφαλής  τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επισκέφθηκαν την εταιρεία «Αναπτυξιακή Κιλκίς» και συζήτησαν αναλυτικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Κιλκίς με τον Γενικό Διευθυντή, Παύλο Πασσαλίδη.

Ο Μ. Τρεμόπουλος θύμισε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ότι συμμετείχε ενεργά στην μαζική  ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς το 2012 στην οποία πάρθηκε η απόφαση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που έκανε ως ευρωβουλευτής, για να απαγορευτεί η χρήση κυανίου στις μεταλλευτικές εξορύξεις, απόφαση που έλαβε το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά τελικά δεν ενεργοποιήθηκε εξαιτίας της Κομισιόν.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης χαρακτήρισε «συστημική» την κρίση που βιώνει η χώρα ωστόσο διευκρίνισε ότι το λανθασμένο αναπτυξιακό μοντέλο, το πελατειακό σύστημα και η διαφθορά έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Passalidis_Tremopoulos_Zisis_Manomenidis_Kilkis_29-4-2014Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τα σκανδαλώδη  «45αρια» της διοίκησης Ψωμιάδη που επανέρχονται στην επικαιρότητα είπε χαρακτηριστικά : « Θυμίζουν περίστροφα τα οποία όμως στρέφονται εναντίον των πολιτών και της τσέπης μας». Ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στους αγώνες που έδωσε από το 2007 και μετά με τις καταγγελίες του στη Δικαιοσύνη και τον Οικονομικό Επιθεωρητή για τα σαρανταπεντάρια και τα ανύπαρκτα, ήδη προπληρωμένα έργα και σημείωσε ότι οι εξελίξεις των δικαίωσαν ενώ ταυτόχρονα επανέφεραν και την ελπίδα στους πολίτες ότι μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη στη χώρα.

Μιλώντας για τη μη ύπαρξη συνεργασιών στην Περιφέρεια υπογράμμισε ότι δεν έγινε προγραμματικός διάλογος ανάμεσα στις παρατάξεις με ευθύνη αυτών που χρησιμοποιούν την αυτοδιοίκηση για να αποκομίσουν οφέλη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Επιπλέον, «ο νικητής με μία ψήφο διαφορά τα παίρνει όλα» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να αλλάξει ο «Καλλικράτης» καθώς δεν επιτρέπει τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Γιάννης Μανομενίδης χαρακτήρισε τις εκλογές «τεστ μνήμης και κρίσης» και τόνισε ότι « ως κοινωνία ή θα περάσουμε τις εξετάσεις και θα πάμε μπροστά ή θα μείνουμε μετεξεταστέοι και θα χάσουμε άλλα πέντε χρόνια»

Τέλος ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογίας-Αλληλεγγύης Φώντας Ζήσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πολιτιστικής αναβάθμισης καθώς όπως υποστήριξε η κρίση αξιών, οδηγεί στην οικονομική κρίση. «Αγωνιζόμαστε για ένα υψηλότερο επίπεδο συνεννόησης» κατέληξε ο κ. Ζήσης.

Δελτίο τύπου από «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

Σχολιάστε