My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Όταν ο Αετός τιμά τον “Δράκο”!

Την Κυριακή 25/2/2018 και ώρα 11:00 ο Πολιτιστικός Αθλητικός  Όμιλος ‘’ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ’’ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ΔΑΚ Κιλκίς με τιμώμενο πρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη!

Παρά  την  κακοκαιρία από νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και με την έλευση του καλεσμένου αλλά και του Δημάρχου Κιλκίς κ. Σισμανίδη η εκδήλωση ξεκίνησε .

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ κ. Στεφούδης Γιώργος  ο οποίος αφού πρώτα καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους  παρουσίασε σε όλους την δομή του συλλόγου , όλα τα τμήματα, αγωνιστικά και μη, και φυσικά το φυτώριο τις Ακαδημίες του ΑΕΤΟΥ. Έγινε αναφορά στις επιτυχίες του συλλόγου και εντός αλλά και εκτός γηπέδων , στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος  προσφέροντας κοινωνικό  και  αθλητικό έργο , αλλά και ψυχαγωγικό σε όλα τα μέλη τη ς οικογένειας του ΑΕΤΟΥ! Τέλος η ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση του προπονητικού teamτου συλλόγου , την αναφορά στους πολύτιμους χορηγούς του ΑΕΤΟΥ , αλλά και στο όραμα και τους στόχους που έχει η ομάδα !

Στη  συνέχεια  μέσα σε ένα ευχάριστα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ο Πρόεδρος του ΑΕΤΟΥ έκανε μια εκτενή αναφορά στο βιογραφικό και τις επιτυχίες που είχε ο Παναγιώτης Γιαννάκης  σε ατομικό , συλλογικό αλλά και σε επίπεδο εθνικής ομάδος , και σαν παίκτης αλλά και ως προπονητής ! Ο Δήμαρχος Κιλκίς βράβευσε τον καλεσμένο για την συνολική προσφορά του στον χώρο του αθλητισμού και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό  τονίζοντας την πολύπλευρη αλλά και πολυετή προσφορά του Παναγιώτη Γιαννάκη !

Μέσα σε έντονα και παρατεταμένα χειροκροτήματα  και εμφανώς  συγκινημένος ο Παναγιώτης Γιαννάκης αφού ευχαρίστησε όλους πήρε το λόγο και απευθυνόμενος σε όλους αλλά κυρίως στους αθλητές και τα μικρά παιδιά , μάγεψε τους πάντες με τον απλό  και κατανοητό του λόγο και ‘’ανάγκασε’’  ξανά το κατάμεστο στάδιο να τον χειροκροτήσει και να τον αποθεώσει !

Ακολούθησε η κοπή της πίττας και το μοίρασμα των κομματιών σε όλους , μικρούς και μεγάλους , με τον τυχερό να είναι το τμήμα ΜΙΝΙ (γενν. 2004 ) που κέρδισε το φλουρί . Εδώ υπήρχε και μια έκπληξη από το ΔΣ , αφού  ο τυχερός –τυχερή κάθε τμήματος κέρδισε από μία καινούργια μπάλα υπογεγραμμένη και αφιερωμένη από τον Παναγιώτη Γιαννάκη !

Στη συνέχει τα παιδιά ασυγκράτητα βρέθηκαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο , πήραν αυτόγραφα , αντάλλαξαν hi-fiveμε το ίνδαλμα τους  ,  οι μεγαλύτεροι αντάλλαξαν απόψεις και πήραν χρήσιμες συμβουλές από έναν ‘’ειδικό’’ του αθλήματος  , ο Παναγιώτης Γιαννάκης με πολύ υπομονή απήντησε σε όλους , μίλησε με όλους , φωτογραφήθηκε με όλους !

Ακολούθησαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες  με όλους και δόθηκε η υπόσχεση για νέα συνάντηση του Παναγιώτη Γιαννάκη με την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1959 στην Νίκαια Αθηνών. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων, έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο δράκος» και αποτέλεσε τον κορυφαίο πλέιμέικερ της εποχής και μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες.

Πρώτη ομάδα της καριέρας του Παναγιώτη Γιαννάκη υπήρξε ο Ιωνικός Νικαίας από το 1972 όταν ήταν 13ων ετών. Το 1975 με την Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης Παίδων Ελλάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας με τον ίδιο να σημειώνει 80 πόντους και να είναι από τους κορυφαίους της ομάδας. Στις 12 Σεπτεμβρίου 1976, στο Τουρνουά της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε ηλικία 17 ετών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική ανδρών.

Το 1979 με την Εθνική Ελλάδαςσυμμετείχε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς αγώνες από την εθνική Ελλάδας που είναι και το μοναδικό έως σήμερα που έχειπάρει η χώρα μας σε αυτούς τους αγώνες. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος για την περίοδο 1979-80.

Το 1982 επιλέχθηκε στο νούμερο 205 στο ντραφτ του ΝΒΑ, από τους ΜπόστονΣέλτικς. Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που επιλέχθηκε από ομάδα του ΝΒΑ δίχως να έχει παράλληλα την αμερικάνικη υπηκοότητα αλλά και ο πρώτος το κατάφερε έχοντας διδαχθεί το μπάσκετ στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 1984 αποκτήθηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης .Η συνεργασία του με το Νίκο Γκάλη έκανε τον Άρη κυρίαρχη δύναμη στο ελληνικό χώρο. Κατά την πρώτη χρονιά ο 1984-85, Άρης κατέκτησε το νταμπλ και συμμετείχε στην τετράδα του Κυπέλλου Κόρατς σημειώνοντας την πιο επιτυχημένη χρονιά της έως τότε ιστορίας του.

Ακολούθησε ένα ακόμη πρωτάθλημα το 1986 και κατά τη συμμετοχή του με την εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας κατέκτησε την 10η θέση στην πρώτη εμφάνιση της Ελλάδας στο θεσμό. Την περίοδο 1986-87  αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας. Ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987 αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αθλητές της διοργάνωσης  γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.

Από το 1987 έως και το 1990 με τον Άρηκατέκτησε όλους τους ελληνικούς ομαδικούς τίτλους, το 1988, 1989, 1990 ο Άρης κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και συμμετείχε σε τρία διαδοχικά φάιναλφορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης με το Γιαννάκη και το Γκάλη να ηγούνται της ομάδας.Το καλοκαίρι του 1989 στο Ευρωμπάσκετ 1989  κατέκτησε με την εθνική Ελλάδος το ασημένιο μετάλλιο αποδεικνύοντας ότι η Εθνική Ελλάδος ανήκε πλέον στις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης. Οι επόμενες τρεις σεζόν αποτέλεσαν μια περίοδο που ο Άρης ήταν κυρίαρχος του αθλήματος στην Ελλάδα αλλά και μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το 1990 , συμμετείχε στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής και κατέκτησε την 6η θέση με την Εθνική Ελλάδας ενώ το 1991 συμμετείχε στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 1991.

Το 1991 κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας στην καριέρα του και με την εθνική Ελλάδος συμμετείχε στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 1991. Το 1992 αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας.

Η περίοδος 1992-93 υπήρξε η τελευταία του με τον Άρη ενώ ήδη είχε αποχωρήσει από το σύλλογο ο Νίκος Γκάλης. Αρχηγός πλέον και του Άρη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το οποίο ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Άρη. Στη συνέχεια κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ 1993 με την Εθνική Ελλάδος.

Την επόμενη σαιζόν 1993-1994αγωνίστηκε στον Πανιώνιο. Το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν ο  συμμετείχε στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του Καναδά.

Το καλοκαίρι του 1994 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν κατέκτησε την 4η θέση με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

Την επόμενη σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την αθλητική του καριέρα. Αρχικά κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια ως αρχηγός του Παναθηναϊκού κατέκτησε και σήκωσε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πλέον εκτός από πρωταθλητής Ευρώπης σε εθνικό επίπεδο, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και σε συλλογικό, μετά από 5 φάιναλφορ στο θεσμό και τεράστια προσπάθεια και επιμονή από τον ίδιο. Στο τέλος της ίδιας σεζόν για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς η Εθνική Ελλάδος μετά το 1952 συμμετείχε για 2η φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έπαιξε στη διοργάνωση της Ατλάντα το 1996 και κατέκτησε την 5η θέση με την οποία ο Γιαννάκης ολοκλήρωσε την άκρως επιτυχημένη καριέρα του ως παίκτης. Στις 2 Αυγούστου 1996, έχοντας απέναντί του τη Βραζιλία, έπαιξε για τελευταία φορά με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Με την Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε συνολικά 351 φορές, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο παίκτη, σημειώνοντας συνολικά 5.301 πόντους (μ.ο: 15.10). Συμμετείχε συνολικά σε 8 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 3 Παγκόσμια πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, έπειτα από τους οποίους αποσύρθηκε. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας που σήκωσε το τρόπαιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το ’87. Ανέβηκε και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του ’89. Είναι ρέκορντμαν σεσυμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1 (493), σε συμμετοχές στους αγώνες των κυπέλλων Ευρώπης (163) καιτρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό πρωτάθλημα, με 9.291 πόντους.Το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος είναι 73 πόντοι στο παιχνίδι Ιωνικός Νίκαιας-Άρης το 1984 που τελείωσε με 113-114 με νικητή τον Άρη και τον ΝίκοΓκάλη να έχει 62 πόντους.

Στην πολυετή καριέρα του ως παίκτης συνολικά κατέκτησε: 7 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 7 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 Χρυσό Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ,  1 Ασημένιο Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ, 1 Χρυσό Μετάλλιο Μεσογειακών Αγώνων, 1 Ασημένιο Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ Παίδων και πλήθος άλλων διακρίσεων.

Από το 1997 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την προπονητική και ήτανπροπονητής των ομάδων του Πανιωνίου , Αμαρουσίου, της γαλλικήςΛιμοζ του Ολυμπιακού και του Άρη, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής ομάδοςανδρών για 6 χρόνιααλλά και την εθνικής ομάδος της Κίνας για μια σαιζόν.

Το 1997 ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβε την Εθνικής Ανδρών και οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας 1997 και επίσης στην 4η θέση στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας το1998..

Το 2004, ανέλαβε ξανά προπονητής της Εθνικής Ανδρών λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 και οδήγησε την ομάδα στην 5η θέση της διοργάνωσης.

Συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου και 18 χρόνια μετά το Ευρωμπάσκετ του 1987 που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ως αρχηγός και παίκτης της εθνικής το κατέκτησε το 2005 και ως προπονητής. Το 2006 οδήγησε την Εθνική στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαϊτάμα, αποκλείοντας στον ημιτελικό της διοργάνωσης τη ΝτρημΤημ. Το 2007 οδήγησε την Εθνική στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Το καλοκαίρι του 2008  συμμετείχε με την εθνική Ελλάδος στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου και κατέκτησε την 5η θέση.

 Στις 7 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη Έτσι επανήλθε στην ομάδα που έδρασε και σημείωσε τις μεγαλύτερεςεπιτυχίες ως παίκτης. Ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα που προπονεί ο Γιαννάκης μετά από το 2014.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ότι “γύρισε πίσω στο σπίτι του”.

Στην προπονητική του καριέρα κατέκτησε:

  1. Ένα Χρυσό Μετάλλιο Ευρωμπάσκετ,
  2. Ένα Ασημένιο Μετάλλιο Μουντομπάσκετ,
  3. Ένα Κύπελλο Ελλάδας και
  4. Πλήθος άλλων διακρίσεων .

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εκτός από επιτυχημένος παίκτης και προπονητής είναι υπόδειγμαοικογενειάρχη , παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια με την σύζυγο του Ευγενία, έχει δύο παιδιά την Κελλυ και τον Δημήτρη που είναι στα βήματά του ως βοηθός προπονητή στον Άρη, ενώ εδώ και μερικάχρόνια είναι και παππούς !

Αυτός κυρίες και κύριοι είναι ο άνθρωπος που τιμούμε σήμερα εδώ, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ !

Σχολιάστε