My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Όρεξη να υπάρχει

Του Παναγιώτη Φλωρίδη (ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ)

—————————————————————————————————————————————————————————————————–Μια αναπάντεχη «προστριβή» προέκυψε πριν λίγες μέρες μεταξύ δήμου Κιλκις και Μητρόπολης. Αφορούσε στην ίδρυση  και λειτουργία  δεύτερου Κοινωνικού Παντοπωλείου από  την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου. Είχε προηγηθεί η ίδρυση και λειτουργία του ανάλογου Παντοπωλείου από τη Μητρόπολη με αξιόλογο, ομολογουμένως, έργο.

Εκ πρώτης όψεως είναι ευχάριστο να «μαλώνει» κανείς για τέτοια ζητήματα. Είναι αισιόδοξο να υπάρχει “πλειοδοσία”  ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία του πολύτιμου φιλανθρωπικού έργου είναι το έλασσον. Το μείζον είναι να υπάρχει θέληση, διάθεση και προσφορά. Δυστυχώς οι ευκαιρίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Η κρίση θα συνεχίσει να δείχνει το απαίσιο πρόσωπό της οδηγώντας καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας στην φτώχεια και την πείνα κυριολεκτικά. Το πρωτοσέλιδο του προηγούμενου φύλλου μας για το κουλούρι που λείπει από τους μικρούς μαθητές στο σχολείο, προκάλεσε ένα μικρό πανικό, ένα κύμα οργής. Ολοι το υπολόγιζαν, αλλά λίγοι το είχαν βιώσει. Λίγοι το είχαν δει με τα μάτια τους.

Χθες το βράδυ ψηφίσθηκαν τα  περίφημα νέα μέτρα. Κάποια (πολλοί) πιστεύουν αφελώς, ότι τα βάσανα μας τελείωσαν. Ότι με τα 31 δισ. θα λυθούν όλα τα προβλήματά μας.

Δυστυχώς η αλήθεια θα είναι πολύ πιο οδυνηρή αυτή τη φορά. Η προσγείωση θα είναι πολύ πιο ανώμαλη. Μέχρι να γίνουμε Βουλγαρία σε μισθούς,  έχουμε ακόμη δρόμο. Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών δεν θα λύσει  τα προβλήματα των ανέργων. Το κύμα της φτώχειας θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό,  όλο και πιο καταστρεπτικό.

Ορεξη να υπάρχει  λοιπόν και διάθεση για αλληλεγγύη και αρωγή. Το πεδίο δόξης είναι άχαρο. Αλλά έχει ενδιαφέρον. Σε λίγο θα είναι πραγματικά ζήτημα ζωής, αφού η επισιτιστική κρίση είναι κυριολεκτικά “προ των πυλών”.

Σχολιάστε