My Twitter Feed

20 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δυο νέα κρούσματα στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ενίσχυση παραγωγών στις λαϊκές -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΝΕ: Μ` επιτυχία το Φεστιβάλ σε Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ένα χαρούμενο Πολιτιστικό Καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Κλειστά δυο σχολεία σε Γουμένισσα -

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2020

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Λύση για τους δασικούς χάρτες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Βγάλτε το Κιλκίς απ` το λοκντάουν -

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος, 2020

Όλη η κυβέρνηση προσκυνά…

…σώβρακα και φανέλες.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Έχει πέσει μπρούμυτα και τη μία γυαλίζει τα παπούτσια του Ιβάν, την άλλη φιλά το χώμα που πατά ο χορηγός Βαγγέλης. Δεν προσπαθεί να επιλύσει ένα σοβαρό ζήτημα και γι αυτό γελοιοποιείται, απλώς ιδρώνει τη μπλούζα με νευρικές κινήσεις στο γήπεδο της διαπλοκής και μετατρέπει ένα αθλητικό θέμα στο πιο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης της κυβέρνησης.

Ας ακολουθήσουμε τα γεγονότα στη Δημοκρατία της μπανανίας με βασιλιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βαστάζο της Αυλής το Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, επρόκειτο να κρίνει το αν υπάρχει σχέση (συνιδιοκτησία) μεταξύ των ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ενώ το θέμα ήταν προς εκδίκαση, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, άλλαξε δύο μέλη της Επιτροπής. Με τη νέα και αδικαιολόγητη νομικά σύνθεση, η Επιτροπή εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ γιατί βρίσκει σχέση μεταξύ τους. Σα να άλλαξε δηλαδή ο διαιτητής στο 90ο λεπτό ενός παιχνιδιού και να έδωσε πέναλτι στην ομάδα.

Η είδηση του υποβιβασμού των δύο ομάδων προκάλεσε αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες δεν περιορίστηκαν σε διαδηλώσεις οπαδών. Ο Ζαγοράκης απείλησε να παραιτηθεί γιατί η κυβέρνησή του υποστήριζε πως έκανε τα νόμιμα. Τον πρόλαβε ο Μητσοτάκης ο οποίος τον διέγραψε. Βορειοελλαδίτες παράγοντες της ΝΔ, όπως ο Τζιτζικώστας, άρχισαν να κάνουν δηλώσεις περί του δίκιου του ΠΑΟΚ, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την άποψη περί νομιμότητας της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Αυγενάκης προσπαθώντας να περισώσει την κατάσταση δήλωσε πως είναι υπερβολική η ποινή. Δηλαδή αφού άλλαξε τα μέλη της Επιτροπής ως μη όφειλε, έκανε και παρέμβαση στην Επιτροπή γελοιοποιώντας και την Επιτροπή και τον εαυτό του.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πέτσας, το πρωί της Τρίτης ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός θα κάνει νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ για να μην πέσει ο ΠΑΟΚ.

Οποίος εξευτελισμός της πολιτικής και του πρωθυπουργού. Δεν έχουν γίνει αναδρομικοί νόμοι για να σωθούν άνθρωποι αλλά γίνεται για να σωθεί ο ΠΑΟΚ τον οποίο εν τω μεταξύ έχει καταβαραθρώσει (όπως λέει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ) ο Αυγενάκης για χάρη του Μαρινάκη.

Μόλις έγιναν οι ανακοινώσεις περί νομοθετικής ρύθμισης, τα έντυπα του Μαρινάκη άρχισαν να απειλούν τον πρωθυπουργό γι όσα θα ακολουθήσουν αν σωθεί «ο Ρώσος». Η «θύρα 7» του Ολυμπιακού σε ανακοίνωσή της φτάνει σε σημείο να απειλήσει τον πρωθυπουργό της χώρας λέγοντας: «Αν ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε απο την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ». Δεν πρόκειται για κεραυνό σε ηλιόλουστο ουρανό. Οι οπαδοί του Μαρινάκη είχαν φωνάξει πριν λίγο καιρό έξω από το Κοινοβούλιο πως κράτος δεν είναι ο πρωθυπουργός αλλά ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Σήμερα απλώς το ξαναθύμισαν.

Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης ο Μητσοτάκης, ψάχνει φανέλα και σώβρακο να πιαστεί για να σωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση μεγιστοποιεί το κόστος. Αν σώσει τον ΠΑΟΚ θα έχει να κάνει με τον Μαρινάκη και φυσικά θα πρέπει να απαντήσει για το πώς θεωρεί τη νομιμότητα και πού ακριβώς τη γράφει. Αν πέσει ο ΠΑΟΚ κατηγορία, τότε θα ικανοποιήσει το Μαρινάκη αλλά στη Βόρεια Ελλάδα ανάβει το καμίνι που σιγοκαίει εδώ και καιρό. Δυστυχώς, η θυσία του Αυγενάκη δεν πρόκειται να εξομαλύνει την κατάσταση γιατί απλώς δεν είναι κάποια Ιφιγένεια αλλά κακό τραγί από το κοπάδι του Μητσοτάκη που τα έκανε θάλασσα

Ο πόλεμος μαίνεται και μπορεί να πείτε ό,τι θέλετε για παράγκες, διαπλοκή ή εντολές βαρόνων (ναι ισχύουν όλα) αλλά το σοβαρό είναι άλλο. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να διευθετήσει θέματα που αφορούν ομάδες, θα διαχειριστεί χώρα, κρίση, διεθνή θέματα; Δεν έχει τα κότσια και το ανάστημα να διαχειριστεί θερμοκέφαλους, θα διαχειριστεί θερμή, απειλητική κατάσταση για τη χώρα;

ΥΓ Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις ομάδες θα συμβεί σύντομα σε όλα τα πεδία όπου ο Μητσοτάκης κινείται με την ασφάλεια της στήριξης από τους ολιγάρχες. Όταν θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα αντικρουόμενα συμφέροντά τους, θα είναι αυτός που θα τιμωρήσουν για τις επιλογές του.

Άρθρο στο koutipandoras

Σχολιάστε